Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 25. Yılı anısına hazırlanan özel madalyalar, 25 Mayıs 2017 tarihinde TÜRKSOY Genel Sekreterliği’nde gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Tören sırasında ayrıca Kazakistan Cumhuriyeti ve Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür Bakanlıklarının, gerçekleştirdiği çalışmalarla TÜRKSOY üyesi ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sunan kişi ve kurumlara takdimleri oldu.

Tören, TÜRKSOY Genel Sekreteri, Büyükelçi Düsen Kaseinov’un yanı sıra TÜRKSOY üyesi ülkelerden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın Ankara Büyükelçilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik öncesinde yapmış olduğu konuşmada, takdim edilen madalyaların manevi değerinin çok yüksek olduğunu ifade eden TÜRKSOY Genel Sekreteri, Büyükelçi Kaseinov, şöyle devam etti:

‘’Bugün, manevi değeri bizler için çok büyük olan, değerli bir armağanı sizlere takdim ederek teşekkür etmek için bir araya geldik. Geçtiğimiz yıl Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 25. Yılını coşkuyla kutladık. Bugün, bu salonda bulunan pek çok kişi, yaşadığımız coşkuya ortak olarak, hedef ve ideallerimizde yanlız olmadığımızı bizlere gösterdi. Bizler sunmuş olduğunuz katkılar ve desteklerinizden ötürü, Türk dünyasının birlikteliği için gayret eden, Türk kültürünün yüceltilmesi için çaba gösteren, hayatını milletine ve insanlığa hizmete adamış sizlere teşekkür ediyoruz.

TÜRKSOY olarak kısıtlı imkanlarımızla etkinliklerimizi hayata geçirmemize rağmen, ortak kültürümüze gönül vermiş kıymetli hocalarımız, sanatçılarımız, entellektüellerimiz, iş adamlarımız, diplomatlarımız yani sizlerin sayesinde hiç bir eksiklik hissetmiyoruz.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirimki, bugün sizlere takdim edeceğimiz, teşekkür mahiyetindeki madalyalarımız, TÜRKSOY’un aynı zamanda anahtarıdır. Sizleri, teşkilatımızın sahibi, hamisi, emekçisi olarak gördüğümüzün sembolüdür. Önümüzdeki yıl hep birlikte coşkuyla teşkilatımızın 25. Yılını kutlayacağız, bugün Tüm dünyada tanınan, saygı gören ve takdir edilen bir kültürel işbirliği örgütü olarak anılıyorsak, bu başarı hepimizindir.’’

TÜRKSOY 25. YIL MADALYASI TAKDİM EDİLEN KİŞİLER

FAİG BAGIROV, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi

ABZAL SAPARBEKULİ, Kazakistan Ankara Büyükelçisi

İBRAGİM JUNUSOV, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi

ULFAT KADİROV, Özbekistan Ankara Büyükelçisi

AHMET ARSLAN, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı

YALÇIN TOPÇU, T.C. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı

MURAT AKKOÇ, TRT AVAZ Genel Koordinatörü

KIRGIZİSTAN KÜLTÜR BİLGİ VE SPOR BAKANLIĞI DOSTLUK MADALYASI TAKDİM EDİLEN KİŞİLER

HÜSEYİN YAYMAN, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı

FAHRİ SOLAK, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri

İLYAS DEMİRCİ, Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği Genel Sekreteri

ELÇİN GAFARLI, Azerbaycan Kültür Bakanlığı TÜRKSOY Temsilcisi

KAZAKİSTAN KÜLTÜR VE SPOR BAKANLIĞI DOSTLUK MADALYASI TAKDİM EDİLEN KİŞİLER

Abdullah Kurbani, Türk Dünyası Müzik Topluluğu Şefi

Elnara Kerimova, TRT Radyo Korosu Şefi

Feryal Başel Tuzun, Ses Sanatçısı

Cahangir Navruzov, Azerbaycan’lı Rejisör, Yönetmen

Yakup Omeroglu, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı

Kojageldi Kuluev, Kırgızistan Kültür Bakanlığı TÜRKSOY Temsilcisi

Timur Davletov, TÜRKSOY Sibirya Uzmanı

Güler Fedai, TÜRKSOY Temsicisi

 

CEVAP VER