Hindistan’ın Maharashta Eyaletinde hükümete ait Sikorsky S76 tipi bir helikopter kalkışından hemen sonra irtifa kaybederek sert bir şekilde yere çarptı. Ciddi şekilde hasar gören helikopterdeki iki mürettebat ve 4 yolcu hafif şekilde yaralandı.

VİDEO İZLE

Uçuşa ait videoda helikopter tam olarak havalanmadan önce yerden 50-100 feet irtifada havada asılı duruyor. Ardından sol pedal verilerek dönmeye başladığı görülüyor.

İleri uçuşa geçmeye çalışan ancak biraz ilerde çökmeye başlayan helikopter tellere çarpıyor ve kalkış yaptığı yere yakın bir yol kenarına sert şekilde iniyor.

Kaza yerel saatle gündüz 12.00’de ve görerek meteorolojik şartlarda (VMC) meydana geldi. VT-CMM çağrı kodlu helikopter Mumbai’ye gidiyordu. Kazadan sonra bir bildiri yayınlayan Hintli makamlar, helikopterin “değişken rüzgar” ile karşılaştığını belirttiler.

Yolcular arasında, Maharashtra Başbakanı Devendra Fadnavis ve bir tarım girişimi olan ‘Shivar Samurad Sabha’yı desteklemek üzere Nilange’de bulunan ekibinin yer aldığı bildirildi.

CEVAP VER