Büyük bir çekişmeye sahne olan Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda düğüm sezonun altıncı yarışı olan İstanbul Rallisi’nde çözülüyor. Aynı zamanda Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ile Şevki Gökerman Ralli Kupası’na da puan veren 41.İstanbul Rallisi, 27-28 Kasım tarihlerinde, 70 otomobil ve 140 sporcunun katılımıyla İstanbul Anadolu yakasında koşulacak.

Kısa adı İSOK olan İstanbul Otomobil Sporları Kulübü tarafından Budget ve İstanbul Ticaret Odası sponsorluğunda düzenlenen organizasyon 26 Kasım Cuma akşamı saat 19.15’te Tuzla’daki Viaport Marina’da yapılacak olan seremonik start ile başlayacak.Ekipler rallinin ilk günü 27 Kasım Cumartesi saat 10.00’da Autodrom’dan start alarak Ballıca, Göçbeyli etaplarını ikişer kez geçtikten sonra 15.40’dan itibaren Autodrom’da ilk günü tamamlayacaklar.

Rallinin ikinci günü 28 Kasım Pazar saat 09.30’da başlayacak ve ekipler bu kez Oruçoğlu ve Budget etaplarını ikişer kez geçerek, rallinin birinciliği ve Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecekler. 2 gün boyunca 105 kilometresi özel etap olmak üzere toplamda 335 kilometrelik parkurda koşulacak 41. İstanbul Rallisi, 28 Kasım pazar günü saat 16.30’da Autodrom’da gerçekleştirilecek finiş seremonisi ve ödül töreni ile son bulacak.

Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda koşulan beş yarışın ardından Türkiye Ralli Şampiyonluğu için Buğra Banaz-Gürkal Menderes ve Burak Çukurova-Vedat Bostancı yanı sıra Ümit Can Özdemir- Batuhan Memişyazıcı ikilisinin de şansı bulunuyor.

CEVAP VER