Aşkın İstilası Yol, Aşkın İstilası Dem, İyiliğin Bilim Hali, İyiliğin Hareket Hali, Rüzgar ile Karahindiba kitaplarının yazarı Metin Hara, Kuzu Effect AVM’de düzenlenen söyleşi ve imza gününde sevenleriyle bir araya geldi. 

Sevenlerinden gelen soruları cevaplayan Metin Hara pandemide annesini kaybettiğini aktararak “Bu süreç insanların dışarıdaki illüzyona mest olmayı bırakıp içeriyle yüzleşme zamanıydı. Dış dünyadaki renklerden çok ben manevi değerlere değer veriyorum. Bir şeyleri değiştirme zamanı geldi. Karşılıksız iyilik ve sevginin gücünü hatırlamamız gerekiyor.” diye konuştu. Sevgi ve aşka dair gelen soruları da yanıtlayan başarılı yazar; 10 yıl önceki Metin’e göre daha çok seviyorum. Aşkın sevginin acının kaynağı değil büyülü hissin kaynağı olduğunu görüyorum. Aşk varoluş için çok önemli. Hayatınıza birini aldığınızda sonsuza kadar sürmeyebilir çünkü hayat bile kalıcı değil. Hepimiz birbirimizde misafiriz. Sevgi bu dünyada sığınabileceğimiz bir şey. Aşk benim hayatımda da merkezde. Hayatımdaki insanı değerli kılmayı seviyorum. Güzel kalplere denk gelin. Size kendinizi anımsatan insanlarla hayatı paylaşın” dedi.

“Her birimizin hayatında probleme çok odaklandığı zamanlar oluyor.” diyen Metin Hara, sorunları anlatmanın deşarj etkisini yarattığını aktararak, sorunların çözümü için harekete geçmenin önemine vurgu yaptı.  Birçok insanın problem ve sorun ile karşılaştığında odağını yitirdiğini söyleyen ünlü yazar “Problemi çözebilmek için sorunu hızla idrak edip çözüme odaklanmak ve ardından yapıcı eylemleri ortaya koymak ve farkındalıklı bir yaşam için mümkün” dedi.

Amerika’da da birçok kurumsal firmaya eğitim ve seminer düzenleyen Metin Hara, söyleşisinin ardından kitapları ile gelen misafirleri sahnede ağırladı. Uzun süredir imza günü söyleşi gibi organizasyonlara katılmayan yazar, Kuzu Effect in düzenlemiş olduğu etkinlikle sevenleriyle sohbet edip hasret giderdi. Böyle bir etkinlik sayesinde sevenleri ile buluşmanın mutluluğunu yaşadığını aktaran Hara “Bugün sizlerle buluşmama vesile olan Kuzu Effect yetkililerine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

CEVAP VER