TFF 1.Lig 6. haftasında Yılport Samsunspor ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Karşılaşma gollü beraberlikle sonuçlandı, Samsunspor 2-2 Gençlerbirliği.

Karşılaşmaya ev sahipliği yapan Samsunspor maçın ilk yarısında golü bulan ekip oldu ancak Ankara ekibinden cevap gecikmedi. 40’ncı dakikada Fofana ile sevinen Samsunspor karşısında dakika 44’de Barış Alıcı’nın golüyle beraberliği yakalayan Gençlerbirliği maçtan kopmadı ve ilk yarıyı gollü eşitlikle sonlandırdı. Bursa yenilgisini unutmak isteyen Mehmet Altıparmak yönetimindeki Samsunspor, bu yenilgiden sonra birkaç değişiklik yapsa da istediği oyunu sahaya yansıtamadı.

İkinci yarıya baskılı başlayan ve kazanmak isteyen Samsunspor gol pozisyonu yaratmakta yeterli olamadı. Ankara ekibiyse kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Kazanılan bir kornerde Gençlerbirliği’nin altyapısından yetişen yetenekli defans oyuncusu Arda Kızıldağ’ın golüyle öne geçerek skoru 2-1 e taşıyan kırmızı-karalar geride başladığı maçta öne geçti.

Rakibin atağa çıkmasını engellerken kontrataklarla rakip kalede gol arayan Gençlerbirliği eline geçen gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Ev sahibi Samsunspor ise uzatma dakikalarında (90+3) Tomane’nin golüyle beraberliği yakaladı. Karşılaşmada başka gol olmayınca maç (2-2) berabere sonuçlandı.

 

CEVAP VER