Yenimahalle Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı kutlamalarına Türk Müziğinin sevilen sesi Şevval Sam konseri ile start verdi. Binlerce Yenimahalle sakininin ellerinde Türk Bayraklarıyla eşlik ettiği konserde, Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

Demetevler Kerkük Caddesi’nde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Konseri ’ne Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Erhan Aras ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Bugünü tatil saymayın ve düşünün

Konser alanını hınca hınç dolduran vatandaşlara seslenen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bugün 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında zaferle sonuçlanan Başkumandanlık Meydan Muharebesinin 99’uncu yılını kutluyoruz. Bugünü tatil saymayın. Bugün nerede olursak olalım Zafer Bayramı’nı doya doya kutlayın ve düşünün. 11 yıldır cepheden cepheye koşan ve yenilgilerle yıpranan bir ülkede yaşadığınızı düşünün. Her tarafı işgal edilmiş topraklar, buruk, çaresiz, gözü yaşlı insanlar olsun. Bir ulus düşünün askerleri dağıtılmış, silahları elinden alınmış olsun. Manda yönetimini isteyenler olsun. Bir de ya istiklal ya ölüm diyen bir vatansever subay Mustafa Kemal Atatürk olsun” dedi.

30 Ağustos emperyalizme başkaldırıdır

Dumlupınar Savaşı Türk Ulusunun yeniden diriliş savaşıdır diyerek sözlerini sürdüren Yaşar, “Bu savaş, Türklerin kaybetmek üzere oldukları Anadolu’yu yeniden ele geçirme savaşıdır. Atatürk’ün önderliğinde tüm ulusun katıldığı amansız bir ölüm kalım savaşıdır. Tüm uluslar için emperyalizme ve işgale başkaldırıdır. Mondoros ve Sevr ihanetleri 30 Ağustos tarihinde yıkılmıştır. Bugün bu mücadeleyi veren atalarımızın sayesinde kendi topraklarımızda bağımsız ve özgürce yaşayabiliyoruz. Bugün, ulusal bayramlarımızı kutlamamız engellenmek isteniyor ya da unutturulmak isteniyor. Bazı din adamları ulu önderimize lanet okuyabiliyor. Bu insanlar da bu rahatlığı Atatürk’e borçludur. Tüm engellere rağmen Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun ilkelerini sonsuza kadar yaşatacaktır. Kuvayi Milliye ruhu bugün de devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Şevval Sam’dan unutulmaz konser

Konuşmanın ardından Türk Müziğinin sevilen sesi Şevval Sam sahneye çıktı. Karadeniz müziği, Türk Halk ve Sanat Müziğinin unutulmaz eserlerini ardı ardına seslendirerek Yenimahalle sakinlerine muhteşem bir konser akşamı yaşatan Şevval Sam, Afyon yöresine ait “Karahisar Kalesi” ve “Al Fadimem” türkülerini Başkan Yaşar ile birlikte söyledi.

Konserin sonunda dinleyicilerle buluşmasında vesile olan Başkan Yaşar’a teşekkürlerini sunan sanatçı Sam, “Bir Cumhuriyet kadını olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Başkentlilerle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum. Bugün bir kadın olarak bu sahnelerde şarkı söyleyebiliyorsak Atatürk’ün sayesindedir. İyi ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

Coşku resmi törenlerle devam etti

Öte yandan Zafer Bayramı resmi törenlerle de kutlandı. Başkan Fethi Yaşar bürokratlarıyla birlikte önce Belediye Hizmet Binası önünde ardından da Batıkent Murat Karayalçın Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

CEVAP VER