Dünyada Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışı olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 55 ülkeden 2465 yüzücü İstanbul Boğazı’nda yarıştı. Kadınlarda Nida Eliz Üstündağ erkeklerde ise Polat Uzer Turnalı parkur rekoru kırarak birinci oldu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 33.sü düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 55 ülkeden 2465 yüzücü, Anadolu Yakası’nda Kanlıca’dan başlayıp Avrupa Yakası’nda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulan 6,5 kilometrelik parkurda mücadele etti.

Türkiye’nin ve İstanbul’un spor yoluyla tanıtımına büyük katkı sunan, sporun birleştirici gücünün en iyi örneklerinden olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yüzücüler İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde kulaç atarak “Kıtalararası Yüzücü” unvanı kazandılar.

Yarışta Nida Eliz Üstündağ kadınlar genel klasmanda 40 dakika 55 saniye ile birinci olurken, Polat Uzer Turnalı erkekler genel klasmanda 38 dakika 22 saniye ile ilk sırayı aldı. Turnalı bu derecesi ile Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı parkurunu en hızlı bitiren kişi unvanını kazandı.

Genel klasman kadınlarda Hilal Zeyneb Saraç 41:19 ile ikinci, Hanna Pasichnyk 41:20 ile üçüncü olurken, erkeklerde Mustafa Sevenay 39:57 ile ikinci, Çağatay Alper Üstününal 04:32 ile üçüncü oldu.

Pandemi önlemleri kapsamında seyircisiz olarak gerçekleşen yarışta, tüm süreçler sosyal mesafe, hijyen ve temassızlık ilkelerine dikkat edilerek gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve birçok önemli isim yarışı izleyerek katılımcıların heyecanına ortak oldular.

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, yarışın ardından yaptığı açıklamada: “Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl da dünya çapından yüzücüleri İstanbul Boğazı’nda buluşturarak, dünyanın en güzel kentlerinden birinde, iki kıta arasında kulaç atma, kendi sınırlarını keşfetme imkânı tanıdı. Ülkemizin isminin tüm dünyada spor yoluyla anılmasını sağlayan bu etkinliğimizi pandemi koşullarında başarıyla gerçekleştirmiş olmak bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere organizasyonun en iyi şekilde gerçekleştirilmesine katkı sunan tüm kuruluşlar, sponsorlarımız ve gönüllülere teşekkür ederim” dedi.

TMOK Başkan Vekili ve Boğaziçi Yarışı Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta ise “Kıtaların ve kültürlerin kesişim noktası İstanbul, Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı ile dünyanın hemen her bölgesinden yüzücüyü bir araya getirdi. İstanbul Boğazı’nın sunduğu eşsiz manzarada, iki kıta arasında kulaç atan yüzücülerimizi tebrik ediyor, organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAP VER