Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) 55 ülkeden yaklaşık 2500 yüzücüyü İstanbul’da buluşturduğu eşsiz organizasyonu Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı 22 Ağustos 2021’de 33. kez düzenlenecek.

Sporun birleştirici gücünün dünyadaki en iyi örneklerinden Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Pazar günü 55 ülkeden 2500’e yakın yüzücüyü İstanbul Boğazı’nda bir araya getirmeye hazırlanıyor. Her yaştan yüzücünün “Kıtalararası Yüzücü” unvanı kazanabilmek, kendi sınırlarını keşfedebilmek ve İstanbul Boğazı’nın muhteşem güzellikleri eşliğinde iki kıta arasında kulaç atabilmek amacıyla katıldığı yarış Pazar günü saat 10:00’da gerçekleşecek.

Dünya Açık Su Yüzme Birliği WOWSA tarafından dünyanın en iyi açık su yüzme organizasyonu seçilen yarışta yüzücüler Kanlıca İskelesi’nden başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’ndaki etkinlik alanında son bulan 6.5km’lik parkurun en hızlısı olmak için mücadele edecekler.

2020’de olduğu gibi bu yıl da seyircisiz olarak gerçekleştirilecek yarışta, önceki yıllarda düzenlenen parkur tanıtım turları, basın toplantısı, gösteri yüzüşü ve alan etkinlikleri yapılmayacak. Yarışta tüm süreçler sosyal mesafe, hijyen ve temassızlık ilkelerine dikkat edilerek gerçekleştirilecek.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, TRT Spor Yıldız kanalında canlı olarak yayımlanacak.

CEVAP VER