İlçenin iki farklı noktasında zamana yenik düşen ve yıpranan cami ve cemevini yenilemek için kolları sıvadıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Aynı gün ihalelerini yaptık. Cami de bizim, cemevi de bizim. Ayrımız gayrımız yok. Tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum” dedi. 

Hazırlanan projelerle Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi ve Macun Mahallesi’nde bulunan Hacı Ziya Yaman Merkez Camii yakın zamanda yıkılarak yeniden yapılacak.

“Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi eşit yurttaşlıktır”

Yenimahalle ilçesinde her kesimden vatandaşın ikamet ettiğini ve komşuluk ilişkilerinin güçlü olduğunu kaydeden Başkan Yaşar, “Bölgemizde yaşayan hemşerilerimizin ırkına, dinine, mezhebine ve siyasi düşüncesine bakmadan herkesi kucaklamayı hedefledik. Bu anlayışımızı da bir kez daha göstererek ihtiyaç duyulan bir cami ve bir cemevini aynı gün ihaleye çıktık. Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi eşit yurttaşlıktır. Eşit davrandığınız zaman insanların size olan güveni, saygısı artar. Ben Yenimahalle’de bunu yapıyorum. İhtiyaç nerede ise yerel yönetim olarak orada olmayı, belediye imkanlarını hemşerilerimiz için seferber etmeyi görev edindik. Güler yüzlü hizmet anlayışımızdan ödün vermeden bugünü kurtarmayı değil gelecek nesilleri de düşünerek dev eserlere imza attık, atmaya da devam edeceğiz” dedi.

İnşaatlar start almak için gün sayıyor

3 bin 587 m2 arsa üzerine konumlandırılacak olan Pir Sultan Abdal Cemevi inşaat alanı 2 bin m2 olacak. Tesis, bodrum, zemin ve 2 kattan oluşurken, içerisinde toplantı salonu, konferans salonu, çok amaçlı salon, yemekhane, mutfak, derslikler, kütüphane, idare hazırlık odaları ve teknik hacimler bulunacak.

2 bin 269 m2 arsa alanı olan Hacı Ziya Yaman Macunköy Merkez Camii inşaat alanı ise 1131,65m2 olacak. Cami bodrum, zemin ve 1 kattan oluşacak. Cami yanında da taziye evi ve revak alanı yer alacak.

CEVAP VER