Ülkemizi uluslararası platformlarda temsil eden KiteMercedes by Bilge Öztürk’ün Kurucusu Bilge Öztürk, MAG Ağustos sayısının konuğu oldu.

“Çocukluğumdan beri büyüyünce avukat olmak istiyorum derdim” açıklamasında bulunan Bilge Öztürk sözlerine şöyle devam etti: “ Benim için daha doğal daha kendim gibi hissettiğim bir iş ve yaşam biçimi olacağını düşünmüyordum, ta ki kiteboard hayatıma girene kadar. Benimki ilk görüşte aşktı. Kendimi bu kadar özgür, mutlu hem dingin hem heyecanlı ve bir o kadar kendim hissettiren bir keşifti. O an, bundan sonraki yolculuğumun başlangıcıydı. İlk maceram bir tatil günü havadaki dev kelebekleri görmekle başladı. On dört yıl önce Hawaii’de tatildeydim. Sahilde uçuşan rengârenk, dev kelebekler gibi bir şeyler gördüm ve “bu nedir?” diye arabadan fırlayışımı hatırlıyorum… Kiteboard benim için bu şekilde başladı. Hemen orada ders almaya başladım.

Döndüğümde çok yaygın olmasa da Türkiye’de de yapıldığını gördüm. Önce tatilimi, yarışmaya başlayınca da hayatımı ve işimi kite programına göre ayarlamaya başlar oldum. 2011’de katıldığım Türkiye Şampiyonası ve ardından Dünya Şampiyonası ile yarış ve milli sporculuk hayatım başladı. Akyaka’ya önce sezonluk, sonra yıllık yerleştim. 2016’da KiteMercedes by Bilge Öztürk kiteboard okulumu açtım. Bundan sonrası zaten kendiliğinden gelişti. Aslında bu geçiş, alınan ani bir karar değil de yaşayarak kendiliğinden şekil alan bir süreçti diyebiliriz.”

CEVAP VER