Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Başkent’i yine yeşille donatıyor. Her yıl daha yeşil bir Ankara için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 150 bin boylu ağaç daha dikiyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Yılbaşından itibaren 25 bin ağacı toprakla buluşturduk” dedi. Başkan Gökçek, baharın gelmesiyle çalışmalarını hummalı şekilde sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerinin, kentin dört bir tarafında bu yıl 150 bin boylu ağacın dikimini gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Gökçek, “Uzak yakın demeden, en yakın ilçemizden en uzaktaki ilçemize kadar ağaç dikimi yapacağız. Ankara’yı ve ilçelerini, iklim koşullarına mahkum etmeyeceğiz. Tüm ilçelerimiz yemyeşil olacak, vatandaşlarımızın yeşillikler içinde sağlıklı ve huzurlu bir yaşam geçirmeleri için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek” diye konuştu.
Ankara’daki kişi başına düşen yeşil alan miktarının her geçen yıl arttığını ifade eden Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladığında Ankara’da yeşil alan miktarının 2 metrekare olduğunu söyledi. Başkan Gökçek, “Ankara’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 22 yılda 2 metrekareden, yaklaşık 20 metrekareye yükselip 10 kat arttı. Aradan geçen bu sürede, Ankara’da nüfus oranının 2 kat arttığını da göz önünde bulundurmak gerekiyor” dedi.

IHLAMUR, AKÇAAĞAÇ, SERVİ, LEYLANDİ
Başkan Gökçek, göreve başladığı ilk günden itibaren Ankara’nın yeşillendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Ağaç dikim çalışmalarına, her yıl olduğu gibi bu yıl da vakit kaybetmeden başladık. Dikim zamanının başlamasının ardından geçen kısa süre içinde ekiplerimizce çınar, ıhlamur, akçaağaç, servi, leylandi, karaçam gibi onlarca türden 25 bin ağacı toprakla buluşturduk. 2017 yılı içinde toplam 150 bin ağacın dikimini tamamlayarak, daha yeşil bir Ankara oluşturacağız.”
Ankaralılara bol oksijenli ve sağlıklı bir ortam sunmak için ağaç dikimlerinin devam edeceğini belirten Başkan Gökçek, bulvar ve ana arterlerde yolculuk yapan vatandaşların da huzurlu ve sakin yolculuk yapacaklarını söyledi. Başkan Gökçek, “Söz verdiğimiz gibi her geçen gün Başkent’te yeşil alan miktarını artırmaya devam ediyoruz. Ankaralıların yanı sıra Başkentimizin giriş güzergahında olan ilçelerimizin Ankara ilçesi olduğunu belli edecek yeşillikte olması için çalışıyoruz. Kentimizde yolculuk yapan vatandaşlarımızın da yeşillikler içinde yolculuk yapmaları için şehrin giriş yollarında da yeşillendirme çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

“MEVCUT AĞAÇLARIMIZIN DA BAKIMINI YAPIYORUZ”
Ankara’ya her dönem yeni ağaçlar kazandırdıklarını, mevcut ağaçların bakımlarının da düzenli yapıldığını kaydeden Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ekiplerimiz, yeni ağaç dikimlerinin yanı sıra mevcut ağaçlarımızın da periyodik olarak gübreleme ve ilaçlama bakımlarını yapıyor. İlkbahar ve sonbaharda, ayrıca ağaçları güçlendiren gübreleme uygulamaları yapılıyor. Belirli zaman aralıklarında da ilaçlama ve budama işlemleri gerçekleştiriliyor.”

CEVAP VER