Boeing, uzun süredir kara bulutların dağılmadığı 737 MAX uçak ailesinin yeni modelini uçurdu. Serinin 230 yolcu kapasitesi ile en büyük uçağı olan Boeing 737-10, ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Uçak, Renton, Washington’daki Renton Field’dan sabah 10.07’de havalandı ve saat 12.38’de Seattle’daki Boeing Field’a indi.

Uçağın güzel bir performans sergilediğini söyleyen 737 Baş Pilotu Kaptan Jennifer Henderson, “Uçtuğumuz profil, uçağın sistemlerini, uçuş kontrollerini ve kullanım niteliklerini test etmemize izin verdi ve bunların hepsi tam olarak beklediğimiz gibi kontrol edildi.” dedi.

18 Haziran’daki bu uçuş, 737-10 için kapsamlı bir test programının başlangıcıydı. Boeing, 2023’te hizmete girmesi planlanan uçağın sertifikalandırılması için düzenleyicilerle yakın işbirliği içinde çalışacak.

230 YOLCU KAPASİTELİ

Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Stan Deal, “737-10, müşterilerimizin filo planlarının önemli bir parçası ve onlara daha fazla kapasite, daha fazla yakıt verimliliği ve tek koridorlu uçaklar arasındaki en iyi koltuk başına ekonomiyi sağlıyor. Ekibimiz, en yüksek kalite ve güvenilirliğe sahip bir uçak teslim etmeye kararlıdır.” dedi.

230 yolcuya kadar taşıma kapasitesine sahip olan 737-10, aynı zamanda, günümüzün Yeni Nesil 737’lerine kıyasla karbon emisyonlarını yüzde 14, gürültüyü yüzde 50 azaltan çevresel iyileştirmeler içeriyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER