2017 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Brezilya temsilcisi Rexona SESC ile karşılaşan 2017 CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu VakıfBank, rakibini 3-0’la (25-19, 25-21 ve 25-21) geçerek 2013’ten sonra tarihinin ikinci Dünya Şampiyonluğu’na erişti. Sarı-siyahlılar böylece müzelerine 7. uluslararası kupasını da (3 Şampiyonlar Ligi, 2 Dünya Kulüpler Şampiyonası, 1 Avrupa Challenge Kupası, 1 Avrupa Top Teams Kupası) götürmüş oldu. VakıfBanklı Zhu Ting turnuvanın hem MVP’si hem de en iyi smaçörü seçilirken, Kübra Çalışkan da ikinci en iyi orta oyuncu unvanına sahip oldu.

Şampiyonluğun ardından açıklamalarda bulunan VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, Avrupa Şampiyonluğu’ndan sonra Dünya Şampiyonluğu’nun kendilerini gururlandırdığını söyleyip “Avrupa Şampiyonluğunu 23 Nisan’da elde etmiş ve çocuklara armağan etmiştik. Şimdi Anneler Günü’nde Dünya şampiyonluğuna eriştik. Bu kupayı da tüm annelerimize armağan ediyoruz. Çok mutluyuz. Takımımızla gerçekten gurur duyuyorum. Tekrar dünyanın 1 numarası olduk. Türkiye’nin uluslararası arenada en çok kupa alan en başarılı kulübü olmanın da mutluluğu içindeyiz. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Öncelikle bankamız ve yönetimimize, bize böyle bir kadro kurma fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum. Oyuncularımızla ve teknik heyetimizle de gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti de “3 Avrupa Şampiyonluğu ve 2 Dünya Şampiyonluğu kazandık ama ben kupaları saymak istemiyorum. Bir ayda iki kupa kazandı bu takım. Artık kendimize duyduğumuz güven anlamında da çok önemli bir aşama kaydettik. İtalya’da harika bir turnuva geçirdik. Burada da aynı şekilde devam ettik. Teknik ekip ve oyuncularımla gerçekten çok gurur duyuyorum. Onlar asla mücadeleyi bırakmadılar” diye konuştu.

VakıfBank Kaptanı Gözde Kırdar ise bu şampiyonluğun kendilerini çok mutlu ettiğini belirtip “Bu gurur hepimizin. Bu sezon çok zor zamanlar geçirdik. Özellikle Galatasaray yenilgisinden sonra gerçekleştirdiğimiz geri dönüş nasıl kaliteli bir takım olduğumuz gösteriyor. Bu turnuvayı domine ettik. Sadece 2 set verdik. Çok mutlu ve gururluyum. Bu başarıda emeği geçen herkesi çok tebrik ediyorum. Bu kupayı anneme armağan ediyorum” diye konuştu.

VakıfBank’ın liberosu Gizem Örge “Çok zorlu, çok inişleri çıkışları olan psikolojik ve fiziksel olarak da çok yorucu bir sezonu, hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonluğu ile kapattığımız için çok mutluyum. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bu kadar uzun bir sezonun sonunda bu kadar iyi oynamamız ne kadar iyi olduğumuzu da gösteriyor. Biz zoru başardık” dedi.

VakıfBank’ın yıldızlarından Lonneke Sloetjes de “Çok çok mutluyum. Bu kadar zorlu bir sezonda başardıklarımızla gurur duyuyorum. Zorlu bir süreç geçirdik. Zorlu maçlardan ve yenilgilerden bu kadar güzel bir şekilde dönen takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bunu hep birlikte başardık” diye konuştu.

VakıfBank’ın Amerikalı yıldızı Kimberly Hill ise “Çok zorlu bir sezon sonunda çok zorlu bir turnuva oynadık. Dünyanın en iyi takımları buradaydı. Ama kendimize çok güveniyorduk ve bu sayede de bu kupaya uzandık. Avrupa ve dünya kupasına erişmemiz nasıl bir takım olduğumuzu gösteriyor. Biz çok mücadeleci bir takımız. Son sayı bitene kadar mücadele ediyoruz. Çok çalışıyoruz. Bir aile gibiyiz. Bu takımla gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

VakıfBank’ın başarılı pasörü Naz Aydemir Akyol da “Bu zorlu sezonda çok büyük bir başarıya daha ulaştık. Bir ay içinde iki tane uluslararası kupa kazandık. Hepimiz için büyük bir gurur. Tüm teknik ekip ve arkadaşlarımı tebrik ediyorum. VakıfBank’ta oynamak bizim için büyük bir gurur. Birincilikten başka bir sonuç bizim için başarı değil. O sebeple üzerimize düşeni yaptığımız için mutluyum” dedi.

Turnuvanın ikinci en iyi orta oyuncusu seçilen Kübra Çalışkan ise “Dünya şampiyonu olmak ödül kazanmaktan çok daha önemli. Hele Avrupa Şampiyonu olduktan sonra Dünya Şampiyonu olmak çok büyük bir başarı. Bu iki kupayı alıp sezonu iyi kapattığımız için çok mutluyuz. Bu takım bunu hak ediyordu ve sonunda hak ettiğini aldı. Seneye de kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Senenin sonu çok zor geldi. Bu takım taraftarıyla tam bir aile. Bu güzel aileye bu güzel hediyeyi verdiğimiz için de çok mutluyum. Antrenörüm ve arkadaşlarım olmasa bu bireysel ödülü kazanamazdım. Onlara çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

VakıfBank’ın önemli oyuncularından Melis Gürkaynak “Bizim için çok zor bir sezondu. İtalya’ya gittiğimizde kupa almamız gerektiğini biliyorduk. İtalya ve ardından burada şampiyon olduğumuz için çok mutluyum” dedi. Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın MVP’si Zhu Ting ise “Çok mutluyum. Bu ailenin bir parçası olarak bu başarılara eriştiğimiz için çok gurur duyuyorum” diye konuştu.

CEVAP VER