ABD’li helikopter imalatçısı Bell Textron, 300’ncü Bell 505 Jet Ranger X’i teslim etti. İlk teslimatı 2017 yılında yapılan helikopter, kamu güvenliğini ve gelecekteki pilot eğitimini desteklemek için Jamaika Savunma Kuvvetlerine teslim edildi.

Bell 505 platformundaki en son gelişmeler arasında Garmin G1000H NXi aviyonik paketi, Uçuş Bilgi Akış Sistemi, Otopilot, Bell Kamu Güvenliği yapılandırması ve hareketli ağırlık dengeleyici-balast- bulunuyor.

JAMAİKA SAVUNMA KUVVETLERİ’NE TESLİM EDİLDİ

Jamaika Savunma Kuvvetleri (JDF)’nin bu altıncı Bell 505’i, kamu güvenliği görevlerini destekleyecek ve yeni helikopter pilotlarını eğitmek için Karayip Askeri Havacılık Okulu tarafından işletilecek.

232 km/saat hıza ve 680 kg faydalı yük kapasitesine sahip olan Bell 505, Bell Textron’un gelişmiş aviyonik teknolojisi kullanılarak emniyet, verimlilik ve güvenilirlik için tasarlanmış en yeni beş kişilik helikopteri konumunda bulunuyor.

BELL 429 VE 505’İN ORTAK SİSTEMİ GARMİN G1000

Bell 429 platformuyla benzerlikleri, Jamaika Savunma Kuvvetleri eğitim faaliyetlerine başladığında sorunsuz bir pilot geçişine izin verecek. Garmin G1000 ile platform, JDF’nin sabit kanatlı eğitim uçağıyla benzer aviyonikleri paylaşacak ve pilot iş yükünü azaltarak öğrencilerin öğrenme deneyimini geliştirecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER