Kayıt dışı çalışmakta olan şoför esnafının yeniden kayıt altına alınmasının güvenliğin artmasında ve kaliteli hizmete ulaşmakta önemli olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonumuz kayıt dışı çalışan şoförlerimizin odalara kayıtlarının yapılması için gerekli çalışmaları yürütmektedir. Daha önce meslek odalarına kayıtlı olan şoför esnafımız 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu gereği kayıtları silindi. dedi.

MESLEK ETİĞİ VE AHLAKI KAZANMALARI İÇİN KAYDOLABİLMELİLER

Meslek dışı insanların şoförlük yapmasından kaynaklanan yaşanmayan istenmeyen olaylar gerçekleşmektedir diye belirten Palandöken,diye konuştu.

“5362 SAYILI YASADA DEĞİŞİKLİK YAPILMALI”
Şoförlerin 5362 sayılı yasada yapılan değişiklik ile oda kaydı yaptırabilmelerine olanak tanınmamasının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Palandöken, “Mesleğini fiilen yapmayan, vergi kaydı olmayan birçok mimar, mühendis, avukat gibi meslek sahipleri, ilgili odalarına kayıtlı üye oldukları gibi, genel kurullarda seçme ve seçilme haklarını kullanmaktadırlar. Sadece 5362 Sayılı yasa ile böyle bir kısıtlama getirilmiştir. Şoförlük mesleği için getirilen böylesi bir sınırlama Anayasanın eşitlik ilkesine de aykırıdır. 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanununda yapılacak bir düzenleme ile şoförlerin meslek odalarına üye olmalarına imkân tanınmalıdır” şeklinde konuştu.

CEVAP VER