Süper Lig’in 41. Haftası kritik ve heyecan dolu mücadelelerden birine sahne oldu. Gençlerbirliği kendi evinde Göztepe’yi ağırladı, müsabakayı Ankara ekibi 5-3 lük bir skorla kazandı.

Bu hafta düşme potasındaki takımlar için kritik bir hafta oldu. Rakiplerinin karşılaşma sonuçlarını bekleyen takımlar, kendi maçlarından alacakları sonuca göre düşme hattından kurtulacak ya da bir sonraki haftaya umut taşımış olacaklardı. Bu mücadelelerden biri de Gençlerbirliği ve Göztepe arasında geçen mücadeleydi. Karşılaşmaya geçirdiği kötü sezon nedeniyle moralsiz başlayan Ankara ekibi ilk 40 dakikayı 2-0 geride tamamladı. Karşılamanın ilk yarısında iki gol bulan Göztepe, kendi sahasına çok fazla çekildi ve Ankara ekibinin ataklarını bekledi. İlk yarının bitmesine doğru buldukları bir golle skoru 2-1 e taşıyan kırmızı-karaların bu golü umutları yeşertmeye yetti. Karşılaşmanın ilk yarısı Göztepe’nin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İlk yarı istediği sonucu alamayan Gençlerbirliği ikinci yarıda yaptığı oyuncu değişikliği sayesinde tecrübeli oyuncusu Bogdan Stancu ile gol arayışındaki yolu açmış oldu. Ayite nin 49. dakikada bulduğu gol sonrası skoru 2-2 ye taşısa da defansta yapılan hata ile çok fazla sevinemeden kalesinde üçüncü golü görmüş oldu. Göztepe kadrosunda ilk 11’de ilk defa çıkan oyuncusu Beykan’ın golüyle İzmir ekibi skoru 3-2 ye taşıdı. Sahada bir önceki maçına göre mücadeleden vazgeçmeyen, rakibine baskı uygulayan bir Gençlerbirliği vardı. Yaptığı baskı sonuç verdi tecrübeli oyuncusu Stancu çok güzel bir gole imza attı ve skoru 3-3 e getirerek eşitliği sağlamış oldu. Bir oyuncu maçın gidişatına ancak bu kadar etkide bulunabilir. İkinci yarıda oyuna giren Stancu yeteneğini ve oyun kabiliyetini konuşturarak sırasıyla 4. ve 5. gollere de imzasını attı. Doğru değişiklikle 2-0 yenik başladığı karşılaşmayı 5-3 lük bir skorla bitirmeyi başardı. Karşılamanın kazananı Gençlerbirliği oldu.

Gençlerbirliği bu galibiyetiyle ligde kalma umudunu bir sonraki haftaya taşıyan takım oldu. Çok fazla umutlanıldığı ve bir o kadar da umutların tükendiği anlar oldu. Ancak kendisini son haftaya kadar taşıyan Gençlerbirliği’nin kimi zaman iyi kimi zaman kötü mücadelesi oldu. Haftaya Trabzonspor karşısında formasını terletecek olan Ankara ekibinin önemli final maçı olacak. Aynı zamanda Kayserispor maçından çıkacak sonuçla ligde kalma durumu belli olacak. Karşılaşmanın oynandığı saatlerde bir başka Ankara ekibi olan Ankaragücü, Kasımpaşa karşısında mücadele veriyordu. Aldıkları yenilgiyle Erzurumspor ve Ankaragücü takımları ligden düşen takımlar oldu.

CEVAP VER