Kanadalı uçak imalatçısı Bombardier, Global 7500 iş jetinin arka gövdesinin üretildiği Meksika’daki Querétaro Tesisinin 15. Yıldönümünü ve uçağın 100’ncü arka gövdesinin teslimatını birlikte kutladı.

2006 yılında Meksika’da bir üretim tesisi kurduğundan beri, ülkeye olan bağlılığını göstererek havacılık endüstrisinin gelişmesine ve büyümesine yardımcı olan Bombardier, tesiste Global 7500’ün arka gövdesi de dâhil olmak üzere, Bombardier’in Challenger ve Global iş jetleri için birinci sınıf uçak bileşenlerinin ve karmaşık sistemlerin üretiminde anahtar rol oynayan yaklaşık bin 200 yüksek vasıflı personel istihdam ediyor.

Bu önemli yıldönümünü anmaktan gurur duyduklarını belirten Bombardier Operasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Sislian, “Bombardier, Meksika’nın havacılık endüstrisinin gelişmesinde ve büyümesinde önemli bir rol oynadı” dedi.

Bu yılın ilk çeyreğinde 50’nci Global 7500 iş jetini teslim eden Bombardier, böylelikle önemli bir kilometre taşını daha geride bırakmış oldu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER