Bir Lockheed Martin şirketi olan PZL Mielec, Polonya’da son teknoloji ürünü, çevre dostu yeni bir uçak boyama tesisi kurdu.

VIP boyama sınıfı için dünya kalite standartlarına uygun hale getirilen tesiste, 3 milyon Euroluk bir yatırımla, 2 bin 200 m2’lik bir salon genişletildi ve dönüştürüldü. Böylelikle, Mielec’te inşa edilen M28 uçakları ve Black Hawk helikopterleri dâhil olmak üzere geniş bir uçak yelpazesini boyamaya uygun çalışmaların yapılması sağlandı.

Yeni tesis, en üst düzeyde operasyonel güvenliği garanti etmek için son teknoloji havalandırma ve filtreleme, sprinkler, tehlike algılama sistemleri ve otomasyona sahip bulunuyor.

Kimyasal maddelere dayanıklı zemin, enerji tasarruflu LED aydınlatma, yeni pompalar ve kimyasal madde depoları dâhil bir dizi yardımcı kurulum ve hava akımının boyutunu boyalı elemanların boyutuna göre ayarlayan yeni bir hava akış sistemi, tesisin çevresel ayak izini en aza indirmeye yardımcı oluyor.

‘PZL MIELEC’E 150 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILDI

Yeni hava akış sistemi, ayarlanabilir hava akışına sahip pozitif deplasmanlı nozulları kullanan önemli bir bileşendir. Bu, süreçleri gerçekleştirmek için gereken hava hacmini yüzde 60’tan fazla azaltarak enerji tüketimini azaltır.

PZL Mielec başkanı ve genel müdürü Janusz Zakręcki, “Bu yeni tesiste kullanılan yenilikçi teknolojiler, düşük işletme maliyetlerini garanti ediyor, çevre üzerindeki etkiyi en aza indiriyor ve süreçlerin kalitesinin en yüksek küresel standartları karşılamasını sağlıyor.” dedi.

Boyahane modernizasyonu, geçen yıl modern bir kompozit işleme tesisinin açılışının hemen ardından geldi. Şirketin 2007’deki özelleştirilmesinden bu yana, PZL Mielec’teki üretim ve diğer tesislerin güncellenmesi için 150 milyon dolardan fazla yatırım yapıldı.

Lockheed Martin, son 10 yılda Polonya’ya toplamda 1,8 milyar ABD doları yatırım yapmış oldu. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER