2021 Formula 1 Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Emilia-Romagna GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın oldu.

Cuma günü Mercedes’in üstünlüğüyle geçen antrenman turlarının ardından, sıralama turlarındaki mücadelenin nasıl olacağı merak konusuydu ve beklendiği üzere Red Bull – Mercedes savaşı Emilia Romagna GP’de de devam etti.

Bahreyn’e kıyasla çok daha soğuk şartlarda gerçekleştirilen seansta, pist sıcaklığı 29 dereceye çıksa da, hava sıcaklığı sadece 14 dereceydi.

Mercedes, beklendiği üzere Bahreyn sonrası verilen üç haftalık aranın ardından çok daha güçlü dönmeyi başardı ve sıralama turları yakın geçti. Bahreyn GP’de zafere ulaşan Lewis Hamilton, Red Bull pilotu Sergio Perez’in kusursuz son turuna rağmen, yarın yapılacak Emilia-Romagna GP öncesinde pole pozisyonunu kazanmayı başardı.

Red Bull pilotu Perez, kusursuz bir son tur çıkarmasının ardından takım arkadaşı Max Verstappen’i geride bıraktı ve ikinci olmayı başardı. Seansa pole pozisyonu umuduyla başlayan Max Verstappen ise üçüncü oldu.

Bu üç isim sadece 0.087 saniye içinde dizildi.

Yarış Pazar günü TSi 16:00’da gerçekleştirilecek. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER