Mattel; Matchbox arabalarında, oyun setlerinde ve ambalajlarda %100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyo bazlı plastik malzemeler kullanmayı amaçladığını duyurdu. Marka, gelecek planlarına ışık tutarak %99 geri dönüştürülmüş malzemeden ve karbon nötr olarak üretilen metal aracı Matchbox Tesla Roadster’ı ilk adım olarak tanıtıyor.

Yaklaşık 70 yıldır çocuklara hayal güçlerini serbest bırakmaları ve oyun yoluyla çevrelerindeki dünyayı keşfetmeleri için ilham veren Matchbox, dünyadaki değişimlere ayak uyduruyor. Matchbox; çocukları macera duygusunu kaybetmeden, daha sürdürülebilir bir geleceğe yönlendirmek için “Daha İyi Bir Geleceğe Yolculuk” misyonuyla tüm Matchbox metal arabalarda, oyun setlerinde ve ambalajlarda %100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyo bazlı plastik malzemeler kullanmayı hedefliyor. Mattel attığı bu adımla 2030 yılına kadar hem ürünlerinde hem de ambalajlarında %100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyo-bazlı plastik malzemeler kullanma hedefini de destekliyor.

Çocuklara daha yeşil bir gelecek planlayan Matchbox, örnek olarak %99 geri dönüştürülmüş malzemelerden ve Karbon Nötr sertifikalı* olarak üretilen ilk metal aracı Matchbox Tesla Roadster imajını paylaşıyor. %62,1 geri dönüştürülmüş çinko, %1 paslanmaz çelik ve %36,9 geri dönüştürülmüş plastikten üretilen Matchbox Tesla Roadster, 2022’den itibaren satışa sunulacak.

Daha kapsamlı olarak yeniden tasarlanan Matchbox’ın yeni ürün serilerinde ve ambalajlarında yer alan özellikler:

  • Araçlarda, oyun setlerinde ve ambalajlarda daha çevre dostu ve yenilikçi malzemeler kullanılacak
  • Ürün tasarımı ve ambalaj etiketlemesi yoluyla tüketiciye geri dönüşüm hakkında bilgi verilecek
  • Daha fazla elektrikli araç ve bu araçlar için sunduğu şarjlı yakıt istasyonu setleriyle oyunda tamamen çevre dostu bir yaklaşım sergilenecek

“Gelecek neslin Matchbox hayranlarını sürdürülebilir bir geleceğe yönlendirmeye yardımcı olacağız”

Mattel’in Araçlardan Sorumlu Global Başkanı Roberto Stanichi de konuyla ilgili hedeflerini “Matchbox, yaklaşık 70 yıldır, günümüz modern metal araçlarının yapımından bu yana çocukları oyun aracılığıyla çevrelerindeki gerçek dünyayla buluşturmak için tasarım ve yeniliği kullanıyor. Matchbox olarak, bugün karşı karşıya olduğumuz çevresel sorunların üstesinden gelmek için %100 geri dönüştürülmüş, geri dönüştürülebilir veya biyo bazlı plastik malzemeler kullanacağız ve gelecek neslin Matchbox hayranlarını sürdürülebilir bir geleceğe yönlendirmeye yardımcı olacağız.” sözleriyle aktardı.

Matchbox tutkunları şu andan itibaren rafta kağıt ve ağaç lifinden üretilmiş Forest Stewardship Council® (FSC) sertifikalı sıfır plastik ambalaja sahip ürünler ile karşılaşıyor. Matchbox Power Grabs® ürün kategorisinde yer alan lisanslı ve orijinal 1:64 ölçekli Matchbox die-cast araçları sıfır plastik ambalajı olan ilk metal araçlar arasında bulunuyor.

Marka, sıfır plastik ambalajı sunmanın yanı sıra geri dönüşümü ve atık geri kazanımını da teşvik ediyor. Elektronik geri dönüşüm sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için geri dönüştürülebilir parçalarla, geri dönüştürülebilirlik amacıyla tasarlanan oyun setlerindeki elektronikleri tek modül halinde kolayca çıkarılabilir bir şekilde birleştiriyor. ‘Nasıl Geri Dönüştürülür’ etiketi sayesinde tüketicileri ambalaj malzemelerinin uygun şekilde atılması konusunda yönlendiriyor. Matchbox tüm bunlara ek olarak; operasyonel tüm süreçlerde Matchbox ürünlerindeki kalite standartları korunarak enerji kullanımı, karbon emisyonu ve atıkların azaltılmasının yollarını da araştırıyor.

CEVAP VER