56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Turkish Airlines sponsorluğunda koşulan 160.3. kilometrelik Kemer – Elmalı- (Göğübeli) tırmanış etabını  Delko takımından Jose Manuel Diaz Gallego 4 saat 25 dakika 25 saniye ile kazandı. Son metreleri nefes kesen bir heyecana sahne olan etabın finişine 4 sporcu birlikte girdi. 100 metre kala Gallego müthiş bir atak yapıp etabı birinci bitirdi. Bu sonuçla Delko takımından Joze Manuel Diaz Gallego genel ferdi klasman birincisi Mark Cavendish’ten turkuaz mayoyu aldı ve birinci sıraya yerleşti.

167 SPORCU START ALDI

167 sporcu saat 10.10’da Mayo töreninden sonra Kemer Saat Kulesi önünden start aldı. Alanya – Kemer etabının finişine 150 metre kala meydana gelen kazada yaralanan 4 bisikletçiden ikisi tedavilerinden sonra etaba katıldı, diğer ikisinin ise tedavilerine devam edildiği bildirildi.

KIYASIYA KAPIŞMA, MÜTHİŞ MÜCADELE

Genel Gerdi Klasman birincisi Quick Step takımından Mark Cavendish 14 saat 12 dakika 42 saniye ile zirvede bulunurken ikinci ile 12 saniye, 10’uncu ile arasında 1,5 dakikalık bir zaman farkının oluşu Tur’un ne kadar çekişmeli bir mücadeleye sahne olmasının işaretiydi.

ŞAHANE BİR HAVA RÜZGARSIZ PARKUR

Kemer’den etaba başlayan bisikletçiler düz parkurda önceleri mükemmel bir havada, kızgın güneş altında ve rüzgarsız havada ilk kilometreleri toplu halde kat ettiler. Etabın ilk sprint kapısı 11.4 kilometre sonra geçildi.

7 BİSİKLETÇİ KAÇIŞ GRUBUNDA

10’uncu kilometreden sonra yedi bisikletçiden oluşan kaçış grubu pelotondan koptu. Sprint kapısına doğru pedal basan grup, pelotonu sürekli takımından takip ederek farkı açmaya çalıştı. Elmalı girişinde fark 1 dakika oldu. Bardiani takımından Mirco Maestri, Israel Start-Up Nation takımından Matthias Brandle, Androni Giocattoli, Bingoal Pauwels Sauzen takımından Joel Suter, Abloc takımından Nils Sinschek, Salcano Sakarya takımından Vitaliy Buts ve Wildlife Generation takımından Cormac McGeough ön grubu oluşturdu.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİM KAPISINI SINCHEK GEÇTİ

63.7’inci kilometredeki Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansının sponsorluğundaki, prim kapısını Abloc takımından Nıls Sınschek geçti. İkinciliği Bingoal  PaJoel Suter, üçüncülüğü de Androni takımından Ziga Jerman elde etti.

SPRINT PRİMİ

Salcano sponsorluğunda gerçekleşen sprint kapısını ilk geçen sporcu Androni takımından Nicola Venchiarutti oldu. Bu birincilik kendisine 150 Euro para ödülü getirdi. İkinciliği Delko takımından Eduard-Michael Grosu, elde etti. Üçüncü olarak da Team Sapura takımından Hakim Akmal Hakim Zakaria  geçti. Salcano Sakarya takımından Vitaliy Buts finişe son 60 kilometre kala Kırmızı Mayoyu koruyabilme adına gruptan kopmadı ve müthiş bir güç sarf ettiği gözlendi.

YAZDAN SOĞUĞA ’

Göğübelinde beklenen kar yoktu ama bisikletçileri tırmanma etabında buz gibi bir hava bekliyordu. Bir saat önce yazı gören sporcular, şimdi soğuk havayla tanışmanın şaşkınlığını yaşadılar.

TIRMANIŞ PRİMİ

Etabın 103.2’nci kilometresinde Turkish Airlines sponsorluğunda gerçekleşen tırmanış primini Salcano Sakarya takımından Vitaliy Buts kazandı ve kırmızı mayoyu koruma adına önemli bir engeli aşarak yarınki etapta da Kırmızı Mayoyu giymeye hak kazandı. İkinciliği Bardiani takımından Mircea Maestri elde etti.

SPRİNTÇİLER GERİDE KALMAYA BAŞLADI

Kemer etabına kadar büyük sükse yaparak gelen takımların ünlü sprinterleri tırmanış kapısı geçildikten sonra yavaş yavaş geride kalmaya başladı. Şimdi gözler Göğübeli zirvesinde gerçekleşecek finişi kimin kazanacağına çevrildi. Ve son unda kraliçe etabını kazanan Delko takımından Jose Manuel Diaz Gallego finişi ilk geçen sporcu oldu.

ALTINCI ETAP YARIN GERÇEKLEŞECEK

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda yarın Salcano sponsorluğunda 129.1 kilometrelik Fethiye – Marmaris etabı koşulacak

CEVAP VER