56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Salcano sponsorluğunda koşulan 184.4 kilometrelik Alanya – Kemer etabını Quick Step takımından Mark Cavendish 4 saat 9 dakika 38 saniye ile kazandı. Bu aynı zamanda İngiliz sprinterin Türkiye’deki 10’uncu zaferi oldu. Finişe 150 metre kala meydana gelen kazada yaralanan bisikletçiler derhal tedavi altına alındı.

169 SPORCU START ALDI

169 sporcu saat 10.38’de Alanya’nın tarihi simgesi olan Kızılkule’den start aldı. Cavendish, Griepel, Philipsen, Jakobsen, Zakharov, Visconti gibi sprinterler startla birlikte ekip arkadaşları tarafından rüzgâra karşı koruma altına alındı. Böylelikle sprinterlerin finişe fizik olarak daha diri ve güçlü gelebilmeleri daha başlarda gerçekleşmiş oldu.

BİR TURİZM MERKEZİNDEN DİĞERİNE

Türkiye Turu’nun artık bir klasiği hâline gelen etapları arasına giren Alanya – Kemer arasında müthiş doğal güzellikler bir bir sıralandı. Muz bahçeleri, Alanya Kalesi’nin muhteşem görüntüsü, Damlataş Mağarası, Göynük Kanyonu, Manavgat Şelale’sini gezen yabancılar ve sporcular etap boyunca unutulmaz anlar yaşamaya devam etti. Genelde düz bir parkurda geçen etapta başlarda rüzgarsız bir hava oluşuyla tempo biraz hız kazandı.

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİM KAPISINI BAZHKOU KAZANDI

Etabın başında Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansının sponsorluğunda gerçekleşen prim kapısını üç sporcu geçti. 4.6’ıncı kilometredeki prim kapısından Abloc takımından Ivar Slik birinci geçti. İkinciliği Wild Generation Kent Ross, üçüncülüğü de Minsk Cycling takımından Stanislau Bazhkou elde etti.

ETAP BAŞINDA FARK BÜYÜDÜ

İlk kaçış grubunun Türkiye Güzellikleri kapısından geride bırakmasından sonra yeni kaçışlar gözlendi. 3 dakika 45 saniyeye kadar bir zaman farkının ölçülmesine rağmen Peloton (Ana Grup) tempo arttırmadı. 10 sporcudan oluşan kaçış grubunun arasında Salcano Sakarya takımından Onur Balkan’da girmeyi başardı.

İSRAİL TAKIMI SİYAH BANTLA KOŞTU

Bu arada etabın ilerleyen bölümlerinde İsrail StartUp Nation takımının kollarında siyah bantla yarıştığı dikkat çekti. İsrail kafilesi yetkilileri bunun, Nazilerin, Yahudilere karşı uyguladığı soykırımın yıldönümü olduğunu ifade ettiler.

SPRİNT PRİMİNİ ROSLİ ALDI

106.7’inci kilometrede Salcano sponsorluğundaki sprint primini Team Sapura Cycling’den Nur Aiman Muhammad Rosli aldı. İkinciliği Wild Generation Kent Ross, üçüncülüğü de Minsk Cycling takımından Stanislau Bazhkou elde etti.

3 SPORCU EN ÖNDE BASIYOR

Team Sapuro Cycling’ten Muhammad Nur Aiman Bin Rosli , Cycling takımından Stanislau Bazhkou ve Wildlife Generation takımından Kent Ross, arayı önce 3 dakika açtı. Peloton biraz hızlanınca zaman farkı 2 dakikaya indi daha sonra da 1 dakika 28 saniyeye kadar düştü.

KEMER’DE HAVA BOZDU

Bisikletçiler Kemer’e yaklaştıkça, rüzgarlı hava ve çiseleyen yağmur ile karşılaştı. Ayrıca dağların üzerindeki yoğun sis de yavaş yavaş parkura doğru inmeye başladı.

95’İNCİ KİLOMETREDE RAVITAYMAN (YEME İÇME BAŞLADI)

Etabın 95’inci kilometresinde büyük turlarda alışık olduğumuz ravitayman (Yeme-İçme) anonsu ile bisikletçiler tükettikleri enerjiyi geri almaya başladılar.

TIRMANMA PRİMİNİ’Nİ DE ROSLİ KAZANDI

Etabın 156.7’inci kilometresinde Turkish Airlines sponsorluğunda gerçekleşen tırmanış primini Team Sapura Cycling’ten Muhammad Nur Aiman Bin Rosli aldı.İkinciliği, Minsk Cycling takımından Stanislau Bazhkou, üçüncülüğü de Wildlife Generation takımından Kent Ross elde etti. Peloton (Ana Grup) bu arada hızlandı finişe 23 kilometre kala öndeki kaçış grubu yakalandı. Finişe 5 kilometre kala Peloton tempo yükseltti ve saatte 68 kilometre hıza ulaştığı belirlendi.

BEŞİNCİ ETAP KEMER-ELMALI (GÖĞÜBELİ) TIRMANIŞI İLE GERÇEKLEŞECEK

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun yarın Turkish Airlines sponsorluğunda Kemer-Elmalı (Göğübeli) tırmanış etabı koşulacak. 160.3 kilometrelik bu zorlu etabı kazanan sporcunun Genel Ferdi Klasman birinciliğini de büyük ölçüde garantilemesi mümkün olabilecek.

CEVAP VER