Spor Toto süper Lig’in 34. Haftasında Ankaragücü, Gençlerbirliği’yle karşılaştı. Ankara Eryaman stadyumundaki derbide Ankaragücü, Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup etti

Lig in alt sıralarını yakından ilgilendiren bu derbide yüzü gülen taraf sarı lacivertliler oldu. İki takım da 3 puanı kazanmak için elinden geleni yaptı. İlk yarıda Ankaragücü takımı istediği oyunu sergileyemedi, Gençlerbirliği’nin baskılı oyununa karşı topu savunmada karşılamak zorunda kaldı. Kırmızı karaların karşılaşmanın ilk yarısında topla oynama üstünlüğüne ve fazlaca gol pozisyonuna girmesine rağmen mücadelede gol sesi çıkmadı, iki takım da soyunma odasına golsüz beraberlikle girdiler.

Karşılamanın ikinci yarısında iki takımın girdiği pozisyonlarla oyun hız kazandı ve derbiye yakışır bir mücadele seyrettik. Gençlerbirliği ilk yarıdaki baskısını sürdüremedi, Ankaragücü 66. dakikada kazandığı serbest vuruş sayesinde, Emre Güral’ın güzel golüyle skoru 1-0’a taşıdı. Gençlerbirliği girdiği pozisyonları gole çeviremezken üstünlüğü sarı lacivertlilere bırakmaları kalesinde talihsiz bir gole neden oldu. Karşılaşmanın 70. dakikasında girilen bir pozisyonda kalecisi Nordtfeldt’den dönen bir top kırmızı karalılardan Arda Kızıldağ’a çarparak kalelerinde gördükleri golle 4 dakika içerisinde skor 2-0 oldu. Mücadeleye sonradan dahil olan Gençlerbirliği’nin yetenekli oyuncusu Bogdan Stancu dakika 76’da bulduğu golle skoru 2-1’e getirdi. Karşılaşmada başka gol olmadı ve maç MKE Ankaragücü 2-1 Gençlerbirliği şeklinde sonuçlandı.

CEVAP VER