Çankaya Belediyesi ve Meksika Büyükelçiliği’nin kültür-sanat işbirliği, Ayrancı’da bir binanın beton duvarına doğanın renklerini taşıdı. 

Meksika Büyükelçiliği’nin desteğiyle Art Ankara 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı için bulunan mural sanatçısı Kathrina Rupit Ayrancı’da bir binanın duvarına resim yaptı.

Meksika’nın Ankara Büyükelçiliği’nin desteklediği çalışma kapsamında Güvenlik Caddesi’nde bir binanın 300 metrekarelik duvar yüzeyinde resim yapan Kathrina Rupit, çalışmasını kadınlara ithaf ettiğini belirterek şunları söyledi: “Türkiye’ye ilk kez geliyorum ve çok sevdim. Burada yer alan Büyükelçiliğimiz ve Çankaya Belediyesinin iş birliği ve binada oturanların görüşleri doğrultusunda çalışmaya başladım. Kentin beton ormanının arasına doğadan unsurlar taşıyan bir kadın figürü çalıştım. Kadın figürünün toplumun önemli bir unsuru olduğuna, insanlık onuru ve barış duygusunu yaşattığına inanıyorum. Bu çalışmamı eşitlik mücadelesi veren tüm anne ve kız kardeşlere ithaf ediyorum” dedi.

Daha önce Kolombiyalı sanatçıların Esat Çankaya Evi duvarına çizdiği Atatürk portresi, 365 AVM yanında yer alan Belediye Hizmet Binasına yaptığı Yaşar Kemal ve Gabriel Garcia Marquez çalışmasından sonra 3. duvar resmi olan Çiçekli Kız, Güvenlik Caddesinden Kızılay yönüne ilerlerken Ankara panoraması eşliğinde Çankayalıları selamlayacak.

Duvar resminin açılışı, 12 Nisan Pazartesi saat 14.00’te Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez’in katılımıyla gerçekleşecek.

CEVAP VER