Süper Lig’in 32. Haftasında Aytemiz Alanyaspor ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği deplasmanda Alanyaspor’u 2-1 mağlup ederek galibiyet serisini üçe çıkardı.

Sahada, bulundukları konum itibariyle Avrupa kupalarına adını yazdırmak isteyen Alanyaspor’la ligin düşme potasında en altta bulunan ve buradan çıkmak isteyen Gençlerbirliği’nin mücadelesi vardı. Karşılaşma Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda, Aytemiz Alanyaspor ev sahipliğinde gerçekleşti. Gençlerbirliği karşısında ev sahibi ekip topu kendi hakimiyetinde tutarak baskılı bir oyun sergiledi. Kırmızı Karalar bu baskıya karşılaşmanın 8. dakikasında Mattihas Johansson’un golü ile cevap vererek rahat bir nefes aldılar.

Karşılaşma uzun bir süre konuk ekibin üstünlüğüyle devam etti. Bu karşılaşmada da organize pozisyonlarla gol arayışında izlediğimiz Alanyaspor, sahada topa hakim olmaya istekli bir oyun sergiledi. Ev sahibi ekip golden sonra baskısını arttırarak karşılaşmanın 37. dakikasında Berkan Kutlu’nun golüyle beraberliği yakaladı. İlk yarı iki takımın beraberliğiyle sonuçlandı.

Gençlerbirliği, çıktığı deplasmanda baskılı oynayan ev sahibi ekibe karşı bulduğu tek golle kontrollü bir oyun sergileyerek, kontra atakları değerlendirip gol pozisyonuna girmeye çalıştı. Ev sahibi ekibin uyguladığı baskıya karşılık veren Kırmızı Karalar, rakibin aradığı gol pozisyonuna engel oldular. Çok fazla topa sahip olmasa da Gençlerbirliği, bulduğu her pozisyonda tehlike yarattı ve aradığı golü uzun süredir sakatlığı bulunan ve kadroda yer almayan eski golcüsü Bogdan Stancu’nun ayağından kazandı. Karşılaşmanın 82. dakikasında skorun 2-1 e gelmesiyle, hem üç puan hem de uzun bir aradan sonra takımın golle dönüş yapması Kırmızı karaların yüzünü güldürdü.

CEVAP VER