ABD’li Textron Havacılık, en çok satan Cessna Citation 560XL serisinin 1.000’nci teslimatını kutladı. 560XL jet serisi, tümü Textron Havacılık tarafından tasarlanan ve üretilen Cessna Citation Excel, Cessna Citation XLS ve Cessna Citation XLS + modellerini içeriyor.

Bugün Kuzeydoğu Amerika’da bulunan bir müşteriye teslim edilen Cessna Citation XLS + ile en çok satan 560XL serisi orta ölçekli iş jeti 1.000 teslimat adedine ulaştı.

HER İKİ DAKİKADA BİR 560XL JET HAVALANIYOR

Kıtalararası menzil, gelişmiş kabin ve kokpit teknolojisi ve üstün performans sunan 560XL ailesindeki jetlerden oluşan küresel filo toplamda beş milyondan fazla uçuş saatine ulaştı.

“Her iki dakikada bir 560XL jet kalkıyor veya dünyanın herhangi bir yerine iniyor.” diyen Küresel Satış ve Uçuş Operasyonları kıdemli başkan yardımcısı Lannie O’Bannion, “Bu dönüm noktası teslimi, müşterilerimizin güveninin ve Citation 560XL uçak ailesini inşa etmeye ve desteklemeye devam eden çalışanlarımızın adanmışlığının doğrudan bir yansımasıdır.” dedi.

Citation 560XL jet ailesinin en son evrimi olan Citation XLS +, geniş yolcu koltuklarına, FADEC motor kontrollerine ve dört LCD kokpit ekranını barındıran Collins Pro Line 21 aviyoniklere ve ayrıca grafik hava durumu çizelgeleri ve haritalarına sahip bulunuyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER