Fransız havayolu Corsair, filosuna eklemek üzere ilk A330-900’ü Avolon’dan kiraladı.

Corsair, toplam beş A330neo alarak, tümüyle A330 operatörü olma stratejisini uyguluyor. A330neo’nun en son teknolojileri sayesinde, Corsair, sınıfının en sessiz kabinlerinde yolculara en iyi konfor standartlarını sunarken, uygun maliyetli ve eko-verimli çözümlerden yararlanacak.

Uçak, üç sınıflı bir düzende 352 koltuğa sahip olmakla birlikte son teknoloji uçak içi eğlence (IFE) ve kabin genelinde tam WiFi bağlantısı da dahil olmak üzere Airbus’ın önde gelen ‘Airspace’ kabininin tüm konfor ve olanaklarını sağlıyor.

A330neo, Rolls-Royce’un son teknoloji Trent 7000 motorlarından güç alıyor. Corsair uçağı aynı zamanda maksimum kalkış ağırlığı 251 ton olan ilk A330neo olma özelliği de taşıyor. Bu özellik, havayolunun 13.400 km’ye (7.200 nm) kadar uzun menzilli destinasyonlara uçmasına veya uçakta on tondan daha fazla yük taşımasına olanak tanıyor.

A330neo, yeni nesil bir uçak olmakla birlikte son derece popüler olan A330ceo geniş gövdeli ailesinin yeni üyesidir. Yeni motor seçeneğinin yanı sıra uçak, aerodinamik iyileştirmeler ile birlikte %25 yakıt tasarrufu ve CO2 azaltımına katkıda bulunan yeni kanatlar ve kanatçıklar gibi bir dizi yenilikten yararlanıyor.

Halihazırda beş A330 Ailesi uçağından oluşan bir Airbus filosunu işleten Corsair, 2020 yılında Airbus Skywise ‘Açık Veri Platformu’nun bir üyesi olarak; filo performans analiz yeteneği (uçak sağlığı takibi), güvenilirlik analizi ve bakım zamanlamaları gibi çeşitli Skywise tabanlı hizmetlerden yararlanmaktadır.

CEVAP VER