Süper Lig’in 31. Haftasında Gençlerbirliği kendi evinde Kasımpaşa’yı konuk etti. Karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-1 kazanarak puan sıralamasında yükselişe geçti. Gençlerbirliği, haftalardır süren lig deki kötü gidişatına hem Fenerbahçe karşısında, hem de bugün oynanan Kasımpaşa karşısında Özcan Bizati ile dur demeyi bildi.

Gençlerbirliği Özcan Bizati ile iki maçta iki galibiyet yaşadı, bu galibiyetle ligde 27 puana yükselerek 20. sıraya yerleşti. Ev sahibi ekip, rakibi karşısında kontrollü oynadı ve yakın markajla Kasımpaşa oyuncularının gol pozisyonu bulmalarına engel olmak istedi. Oyunun genel olarak yüzdelerine bakıldığında Kasımpaşa’nın oyun üstünlüğü gözükse de skora bir etkisi olmadı. İkinci yarıda da kontrollü oyuna devam eden Gençlerbirliği Sefa Yılmaz ile yakaladığı iki pozisyonu gole çevirdi. Büyük bir katkı da Gençlerbirliği kalecisi Nordfeldt’in skor 2-1 iken penaltıyı çıkartarak takımına yaptığı katkı oldu. Gençlerbirliği takımının umutları bu galibiyet sayesinde yeniden yeşerdi. Eğer yenilgiyle sonuçlansaydı önümüzdeki haftalarda kırmızı karaları çok daha zor günler bekliyor olacaktı.

Kasımpaşa düşme hattına yakın olduğu ve lig de 5 maçtır galibiyet göremediği için bu maçtan galibiyetle ayrılmayı istiyordu. İstatistiklere bakıldığında sahada topla oynama pas yüzdesi yüksek olan Kasımpaşa girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Etkili olmasa da ilk yarıda yakaladığı birçok pozisyon da Nordfeldt’e takıldı. Kasımpaşa genel olarak saha içerisinde oyunu hızlandıran bir oyun anlayışıyla sahada oluyor. Çok hareketli ve oyuncular hücuma yerleşme taktiği, savunmada yerleşme taktiği içerisindeyken savunmada hatalara neden oluyor. Oyun olarak üstün gözükse de Kasımpaşa rakibi karşısında etkili olmayı başaramadı. Bu karşılaşmada hem gol pozisyonlarında zayıftılar hem de ellerine geçen bir penaltıyı değerlendiremeyerek ligde 31 puanla 15. sırada kaldılar.

Maçın önemli anları:

Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı. Başkent ekibi ikinci yarıda oyuna giren Sefa Yılmaz’ın 60. dakikada attığı golle (1-0) öne geçti. 66. dakikada Kasımpaşa’da Yusuf Erdoğan skora dengeyi getirdi (1-1) 76. dakikada Gençlerbirliği tekrar Sefa Yılmaz’ın attığı şık golle bir kez daha öne geçti (2-1) Karşılaşmanın 84. dakikasında Kasımpaşa’da Hajradinovic’in kullandığı penaltıda kaleci Nordfeldt gole izin vermedi. Mücadelede başka gol olmadı ve Gençlerbirliği karşılaşmayı (2-1) kazandı.

CEVAP VER