Süper Lig’in 30. Haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. İstanbul’da 3 puanın sahibi Gençlerbirliği oldu.

Sarı lacivertliler, öne geçtiği maçta Ankara ekibine kendi sahasında 2-1 mağlup oldu. Fenerbahçe gol pozisyonu ararken yapılan pas hataları gözler önündeydi, iç sahasındaki farklı oyun anlayışıyla istedikleri sonucu alamadılar. Bu sezon 6 iç saha maçını kazanamayışı, iç sahadaki oyun anlayışı üzerindeki eksiklikleri sorgulattı. Bu karşılaşmada Fenerbahçe kapalı oyun anlayışı ile sahada olan Gençlerbirliği karşısında etkili olamadı. Bu skorla liderlik yarışında, lider Beşiktaş’ın 5 puan gerisinde kaldı.

Başkent ekibi Gençlerbirliği, 98. Yılını bugün İstanbul’da Fenerbahçe karşısında aldığı 3 puanla kutladı. Sahada kapalı bir oyun oynayan, iyi bir savunma yapan Gençlerbirliği hem rakibine çok fazla gol pozisyonu vermedi hem de ileri attıkları topları kontratakla gole çevirmek istedi. Gençlerbirliği, sahanın sağ tarafından Candeias ile çok fazla pozisyon yakaladı. İstanbul ekibi, bu atakları kesecek bir çözüm yolu bulamadı. Çok ciddi gol pozisyonlarına giren Gençlerbirliği ise bu avantajı değerlendiremedi. Geçtiğimiz haftalarda da bahsettiğimiz gibi yakalanan pozisyonları gole çeviremeyişi Gençlerbirliği adına büyük eksiklik.  Sahada eski maçlara göre farklı bir ruhla oynayan ve kazanma isteği olan bir Ankara ekibi vardı. Uzun zaman sonra hem Gençlerbirliği adına hem de teknik hoca olarak göreve gelen Özcan Bizati için alınan 3 puan çok önemliydi. Bu skor, Gençlerbirliği’ni düşme potasından çıkarmaya yetmedi. Ankara ekibinin önümüzdeki haftalarda alacağı galibiyetlere de ihtiyacı var.

Maçtaki önemli anlar:

Karşılaşmanın 35. dakikasında Novak ile Fenerbahçe (1-0) öne geçti.

Karşılaşmanın 39. dakikasında soldan Halil İbrahim Pehlivan’ın ortasında Serdar Aziz’in ters vuruşu gol olunca skor (1-1) eşitlendi.

İlk yarı (1-1) tamamlandı.

Karşılaşmanın 63. dakikasında sağ taraftan Candeias’ın ortasında Ayite’nin kafa vuruşu golle sonuçlanınca Gençlerbirliği öne geçti. (1-2)

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Gençlerbirliği sahadan (1-2) galip ayrıldı.

CEVAP VER