Süper Lig’in 29. Hafta mücadelesinde Gençlerbirliği kendi sahasında Başakşehir’i konuk etti.

Lig’in alt sıralarında bulunan takımlar için bu haftalarda alınacak sonuçlar önem arzediyor. Yenilginin telafisinin olmadığı bu maçlarda düşme hattından kurtulmak isteyen takımlar sahada canla başla mücadele etmek zorunda. Lig’in alt sırasında bulunan Gençlerbirliği ile sıralamadaki konumunu korumak ve puan almak isteyen Başakşehir mücadelesinde kazanan taraf konuk ekip Başakşehir oldu. Gençlerbirliği’ni deplasmanda mağlup ederek üç puanı hanesine yazdıran Başakşehir’e galibiyeti getiren golü mücadelenin 90. dakikasında Demba Ba kaydetti.

Gençlerbirliği sahadaki oyun anlayışıyla rakibine boş alan bırakmayarak baskılı bir oyun sergiledi, tehlike alanlarını kapatarak hızlı hücumlarla rakibi karşısında gol aradı. Başakşehir’in oyun anlayışını çok iyi analiz eden ve sahada nasıl bir oyun sergileyeceğini doğru tahmin eden Mehmet Altıparmak yönetimindeki Gençlerbirliği, buna uygun bir oyunla sahada yer aldı. Fakat her seferinde yaşandığı gibi gol pozisyonu yaratmakta rakibi karşısında yine etkili olamadı. Hücuma çıkılan pozisyonlarda sağ kanattan ve sol kanattan atılan ortaların çoğu rakip takım oyuncularında kaldı. Öte yandan mücadelenin 88. dakikasında Polomat gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Mağlubiyet ve beraberlikleri bulunan Başakşehir 10 maçlık 3 puan hasretine son vererek Ankara’daki mücadelede Aykut Kocaman yönetiminde ilk 3 puanını aldı. Bu skorla Başakşehir 29 puana yükselirken Gençlerbirliği 21 puanla ligin en alt sırasında kaldı. Aykut Kocaman yönetimindeki Başakşehir oyun anlayışı, pas yüzdesi, topla oynama, isabetli şut sayısı olarak rakibinden az farkla önde bir oyun sergiledi. Genel olarak bakıldığındaysa durgun, temposuz bir oyun ortaya koydu. Başakşehir’li Demba Ba, girdiği bir pozisyonda rakip takımın kalecisinin talihsizce elinden kaçırdığı topu gole çevirmeyi bildi.

Maçın önemli anları:

Karşılaşmanın 29. dakikasında sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada Mehmet Topal’ın kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın 45+1. dakikasında Furman sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale sahasında Lima’nın yaptığı kafa vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

Karşılaşmanın 65. dakikasında Deniz Türüç’ün sağ çaprazdan çektiği sert şutu kaleci Nordfeldt kurtardı.

Karşılamanın 68. dakikasında Ayite’nin sağdan ceza sahasına yaptığı ortada Lima’nın kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

Karşılaşmanın 73. dakikasında Lima’nın ceza sahasında çektiği sert şutta kaleci golü engelledi.

Karşılamanın 88. dakikasında Polomat kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın 90. dakikasında Tolga Ciğerci’nin ceza sahasının dışından çektiği sert şutta kaleci Nordfeldt topu sektirdi. Demba Ba, önünde kalan topu gole çevirdi. (0-1)

Karşılaşma, Başakşehir’in üstünlüğüyle (0-1) sona erdi.

CEVAP VER