Eczacılara özel çözümler sağlayan yerli girişim Novadan, sunduğu teknoloji odaklı çözümlerle eczacılık sektörünün gelişimine katkı sunmaya devam ediyor. Daha önce “çoklu arama”, “takas sistemi” ve aynı gün özel kurye ile teslimat gibi yenilikçi hizmetler sunan girişim, şimdi de yapay zeka ile eczacıların iş yükünü hafifletiyor.

Ürün önerilerini yapay zeka yapacak

Eczanelerin ilaç dışı sağlık ürünlerini son kullanma tarihi dolmadan değiştirmelerine olanak sağlayan üç ortaklı genç girişim, şimdiye kadar bu sistemle 4,6 milyon TL’yi ekonomiye kazandırdı. Yeni teknolojilere yatırım yapan girişim, şimdi de sürekli öğrenen ve öğrendikçe gelişen yapay zeka teknolojisiyle eczacıların hayatını kolaylaştıracak. Novadan tarafından geliştirilen yapay zeka modülü, eczanelerin ihtiyaçlarını hızlı şekilde tespit edip onlara en uygun sağlık ürünlerini, en doğru zamanda önerecek.

Tüm eczacılara ücretsiz 

Binlerce veriyi aynı anda inceleyen yapay zeka sistemi, eczacının ihtiyacını analiz ederek, en uygun çözümleri öneriyor. Eczacılar, yapay zeka yardımıyla bölgelerinde satabilecekleri ürünler hakkında öneriler alabiliyor, uygun fiyatla alabilecekleri ürünleri görebiliyor. Sistem, tüm eczacıların kullanımına açık ve ücretsiz şekilde sunuluyor.

Ülke çapında hizmet verecek

Oluşturdukları yapay zekanın sabit bir yapı olmadığını belirten Novadan Kurucu Ortağı Haki Poyraz, “Yapay zekanın en önemli özelliği, sürekli yeni şeyleri öğrenmesi. Geliştirdiğimiz yapay zeka, eczaneler sistemi kullandıkça, ürün alışverişi yaptıkça, eczanesi ve çalışma kriterlerine yönelik anketleri cevapladıkça kendini geliştiriyor, yeni öneriler sunuyor. Bu öneriler kullanıldığında tahminlerin doğruluğuna göre daha doğru sonuçlara ulaşılıyor. Sistem, sürekli öğrenen ve kendini geliştiren bir yapıya sahip. Bu sistemin tüm eczacıların sanal danışmanı olmasını hedefliyoruz.” bilgisini verdi.

CEVAP VER