Spor Toto Süper Lig’in 27. Haftasında Gençlerbirliği’nin ev sahipliği yaptığı Yeni Malatyaspor karşılaşması 1-1’lik skorla berabere bitti.

İki takım da maçın sonunu 10 kişi tamamladı.  Maçın 21. dakikasında Yeni Malatyaspor oyuncusu Semih Kaya kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Eksik oyuncu ile mücadeleye devam eden Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği karşısında defansif oynayarak kontra ataklardan gol aradı. Karşılaşmanın 34. dakikasında kontra ataktan bulduğu Benjamin Tetteh’nin golü ile mücadelenin ilk yarısını 1-0 skorla önde tamamladı. Ev sahibi ekip Gençlerbirliği elindeki avantajı iyi kullanamadı. Karşılaşmanın uzun bir bölümünde rakibin sahada 10 kişi ile mücadele etmesini avantaja çevirip istedikleri sonucu alamadı. Ankara ekibinin geçen haftalardaki oyunlarına bakıldığı zaman kalesinde gördüğü gollerin çoğunun aynı şekilde olduğu göze çarpıyor. Rakip kalede gol ararken yapılan hatalar sonucu kontra ataktan kendi kalesinde gol bulmaktan kaçamıyor.

Oyuncu eksiğiyle sahada olan Yeni Malatyaspor bu açığı kapatmak için kapalı bir oyun sergiledi. Bu oyun karşısında gol arayan Ankara ekibi istatistiklere bakıldığı zaman topla oynama ve pozisyon bulma yüzdeleri rakibine göre fazla olmasına rağmen yaptığı ataklarda başarılı olamadı. Her zaman olduğu gibi sorun üçüncü bölgedeki başarısızlık ve gol atacak bir ayağa sahip olmamasıydı. Gençlerbirliği aradığı golü karşılaşmanın 60. dakikasında Ayite’nin şutunda, kaleci Ertaç Özbir’in kendi kalesine attığı bir golle bularak skoru 1-1 e getirebildi.  Karşılaşmanın 71. dakikasına kadar oyuncu avantajını elinde tutan Gençlerbirliği Ayite’nin ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi ile iki takım da sahada 10 kişi kalarak elinde tutuğu bu avantajlı da kaybetti. Bu sonuçla Gençlerbirliği’nin galibiyet hasreti 9, Yeni Malatyaspor’un galibiyet hasretiyse 7 maça yükseldi.

Maçın özeti

Karşılaşmanın 21. dakikasında Yeni Malatyaspor oyuncusu Semih Kaya, Ayite’ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. VAR’da yapılan inceleme sonrası hakem sarı kartı iptal edip direk kırmızı gösterdi.

Karşılaşmanın 23. dakikasında serbest vuruş kullanan Soner Dikmen’in topu az farkla yan ağlarda kaldı.

Karşılaşmanın 29. dakikasında Gençlerbirliği oyuncusu Soner Dikmen’e yapılan ortada çektiği şut defans müdahalesiyle kornere çıktı.

Karşılaşmanın 34. dakikasında  kontratakla çıkan Yeni Malatyaspor oyuncusu Tetteh kaleciyle karşı karşıya kaldı ve attığı golle takımını öne geçirdi. (1-0)

Karşılaşmanın 40. dakikasında Gençlerbirligi oyuncusu Johansson’un şutunda top üst direkten döndü.

Karşılaşmanın 43. dakikasında Gençlerbirliği oyuncusu Soner’in serbest vuruşunda kaleci Ertaç topu kornere çeldi.

Karşılamanın ilk yarısında başka pozisyon olmadı.

Karışlaşmanın 49. dakikasında yeni Malatyaspor oyuncusu Tetteh’in vuruşunda top üstten aut a çıktı.

Karşılamanın 51. dakikasında Gençlerbirliği futbolcusu Ayite’ nin vuruşu kaleci Ertaç’ın üzerine gitti.

Karşılamanın 60. dakikasında Gençlerbirliği oyuncusu Ayite’nin sert vuruşunda direkten dönen top kaleci Ertaç’ın sırtına çarparak ağlara gitti, skor (1-1) oldu.

Karşılamanın 71. dakikasında Gençlerbirliği oyuncusu Ayite, kontratağa çıkan rakibine faul yaptığı için kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın 76. dakikasında Yeni Malatyaspor’lu Mustafa Eskihalleç’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda top auta çıktı.

Başka pozisyonun olmadığı karşılaşma (1-1)’lik skorla berabere bitti

CEVAP VER