2022 yılının ilk çeyreğinde düzenlenmesi planlanan İngiltere merkezli “Hava Yarışı Dünya Şampiyonası” (World Championship Air Race/WCAR), Dünya Hava Sporları Federasyonu (FAI) ile ortaklaşa gerçekleştirilecek.

Oldukça popüler olan Red Bull Air Race’in mirasını temel alan yeni “Hava Yarışı Dünya Şampiyonası”, ekiplerin dünyanın dört bir yanındaki 34 farklı şehirde 90’dan fazla yarışta yer almalarından edindikleri deneyimden faydalanacak.

Red Bull GmbH tarafından FAI onaylı olarak 2003 yılında oluşturulan “Red Bull Air Race”, heyecan verici 14 sezon boyunca sürdürüldü. Dünyanın dört bir yanındaki ikonik şehirlerde son derece başarılı, heyecan verici hava yarışları düzenleyen Red Bull, 2019’da sporu organize etmekten tamamen çekilme kararı aldı ve artık yarış serisinin yapımında herhangi bir müdahalesi yok.

İngiltere merkezli WCAR yarış organizasyonu ise geleneksel olarak güçlendirilmiş, eski yarış uçaklarıyla 2022 sezonunu başlatacak. Yarış serisi, üçüncü sezondan itibaren sürdürülebilir yakıtlar, elektrikli aktarma organları ve elektrikli Dikey Kalkış ve İniş (eVTOL) yarış uçaklarının aşamalı tanıtımıyla hızla geliştirilecek.

HAVA YARIŞI HALKA GERİ DÖNÜYOR

FAI Başkanı David Monks, “FAI, yeni nesil havacıları eğitmek, ilham vermek ve cesaretlendirmek için heyecan verici vizyonunu paylaşırken, ona güvenlik ve spor yönetişimi yönlerini denetleme konusunda uzmanlık sağlayarak Dünya Şampiyonası Hava Yarışı serisini resmi olarak tanımaktan memnuniyet duyar.” ifadelerini kullandı.

FAI ile “Dünya Şampiyonası Hava Yarışı” organizasyonu arasında şehir merkezindeki hava yarışını halka geri getirmek için yapılan bu heyecan verici yeni anlaşmayı duyurmaktan mutluluk duyduklarını belirten WCAR Yarış Serisi Direktörü Willie Cruickshank ise “Dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin eğlenmesi için oldukça rekabetçi bir şampiyonluk yaratmanın yanı sıra, zorlu ve son derece rekabetçi bir ortamda yeşil havacılığın ve kentsel hava hareketliliğinin geleceğini geliştirmek ve göstermek için ortak bir amacı paylaşıyoruz.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER