İstanbul’da, kültür-sanat faaliyetleri açısından bir cazibe merkezi haline gelmeye başlayan Bağdat Caddesi’nde, yeni bir sanat galerisi sanatseverlere kapılarını açıyor. Cadde160 Art Gallery…

İlk sergisi “ÖN SÖZ” ile, ülkemiz güncel resim sanatının beğenilen isimleri olan Kadir Ablak, Osman Akça ve İsmail Tetikçi’yi bir araya getirecek ve sanatseverlere sunacak olan Cadde160 Art Gallery, adından da anlaşılacağı üzere Bağdat Caddesi, 160 Numara’daki mekanında, 23 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan açılışıyla faaliyetlerine başlıyor.

Güncel Türk resim sanatına dair birikimlerini yeni projelerle ve profesyonel bir bakış açısıyla sanatseverlere ve İstanbul’un kültür-sanat hayatına sunmayı amaçlayan bir ekibin kurduğu Galeri’nin direktörlüğünü Selin Berberoğlu üstlendi. Berberoğlu, Türkiye’deki hızlı değişimin doğal sonucu olarak sanat algısında ve sanat eserine erişme isteğinde gecikmeyle de olsa Batı dünyasındakine benzer bir eğilimin kaçınılmaz olacağını, içinden geçilen pandemi sürecinin yarattığı karamsar ortamın ise görünenin aksine, ülkemizdeki sanatsal faaliyetlerin ve üretimin niteliksel manada artışının zeminini hazırlamakta olduğunu belirtiyor.

İnanıyoruz ve görüyoruz ki, günümüzde giderek artan bir ivmeyle, bir lüks olmaktan bir ihtiyaç olmaya doğru gelişen bir değişim eğilimi içerisinde olan sanat kavramı ve sanat eserleri, günümüzün güncel koşullarına uygun mekanlarda ve konseptlerde sunulduğu takdirde sanatseverlerin yoğun bir ilgisiyle karşılaşmaktadır. İşte bizler de Cadde160 ekibi olarak nitelikli sanat eserini doğru sanatsever kitlesine sunma, samimi ve sürekli fikir alışverişine dayanan güçlü bir iletişimle, hedeflediğimiz koleksiyoner kitlesini doğru bilgilerle besleme ve onlara uzun soluklu bu serüvenlerinde destek olma hedefiyle yola çıktık ve bu bakış açımızın çok da uzun olmayan bir gelecekte sanatseverler tarafından takdir göreceğine inanıyoruz.

Cadde160 Art Gallery, İstanbul’daki sanat ortamına bilhassa da Anadolu Yakası özelinde bir canlılık katacak ve ülkemizde kaçınılmaz olarak gelişen sanat camiasında, önde gelen galerilerden birisi olacaktır. Buna dair çok kuvvetli bir inançla yola çıkan Cadde160 Art Gallery, nitelikli sergileri ve seçilmiş eser sunumlarıyla sanatseverlerin ilgiyle takip edeceği bir sanat mekanı olma gayesiyle faaliyetlerini sürdürecektir.

2020 yılında kurulan Cadde160 Art Gallery, temsil ettiği ve ayrıca da iş birliği içerisinde olarak beraber hareket edeceği geniş sanatçı kitlesiyle, güncel Türk sanatına; sergicilik, nitelikli eserleri sanatseverlere sunma ve sanat danışmanlığı faaliyetleriyle katkı sağlayacak olup, en büyük amacı ise uzun vadede hem birlikte çalıştığı sanatçılara hem de eser seçimlerinde kendisini tercih eden sanat severlere güven, kalıcılık ve memnuniyet temelinde hizmet sunmaktır. Galerimizi daha yakından tanımak için www.cadde160.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER