Spor Toto Süper Lig 25. Haftasında Gençlerbirliği ve Beşiktaş karşılaşmasının kazanını konuk takım oldu. Maçı Beşiktaş 3-0 lık bir skorla kazandı.

Bein Sports’un son dakika haberi ile Süper Lig ve TFF 1. Lig’e isim sponsoru Spor Toto oldu. Süper Lig’in adı sezon sonuna kadar ‘Spor Toto Süper Lig olarak,  TFF 1. Lig’in adı da ‘Spor Toto 1.Lig’ olarak değiştirildi.

Bu karşılaşma, ligdeki puan ve sıralama adına iki takım için de önem arz ediyordu. Gençlerbirliği’nin düşme potasından çıkmak ve kötü gidişata dur demek için aldığı her puan çok önemli. Beşiktaş ise 51 puana ulaşarak  Fenerbahçe ve Galatasaray ile zirve yarışında puanları eşitlemiş olacak ve “bu yarışta  bende varım” diyebilecekti.

Yoğun kar yağışı altında oynanan karşılaşmanın daha ilk başlarında yedikleri golle maça geride başlayan Gençlerbirliği skoru beraberliğe taşıyabilmek için pozisyonlar aradı. Siyah beyazlı ekibin savunmasının başarısı ve Gençlerbirliği’nin hücumdaki zayıflığı Ankara ekibinin olgun bir pozisyon üretmesine engel oldu. Karşılaşmanın normal süresinin bitimine yakın Beşiktaş’ın tekrardan bulduğu bir gol maçın kırılma anı oldu.

Maçın önemli anları

Maçın 4. dakikasında Beşiktaş Ghezzal’ın ceza sahası dışından vuruşuyla topu fillere gönderdi (0-1)

Maçın 12. dakikasında Ljajic’in ceza yayının gerisinden yaptığı vuruş kalecide kaldı.

Maçın 20. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda Welinton’un yakın mesafeden vuruşu auta çıktı.

Maçın 22 . dakikasında kaleci ile karşı karşıya kalan Abobakar’ın vuruşunda Nordfeldt gole izin vermedi.

Maçın 31. dakikasında Gençlerbirliği beraberlik golüne yaklaştı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Candeias’ın vuruşunu kaleci Ersin engelledi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka pozisyon olmadı.

Maçın 55. dakikasında Ghezzal’ın arka direkte yaptığı vuruşta Polomat, topu kale önünde kafayla çıkardı.

Maçın 75. dakikasında Cenk Tosun’un şutunu kaleci Nordfeldt kornere çeldi.

Maçın 76. dakikasında Larin’in vuruşunda Nordfeldt gole izin vermedi.

Maçın 86. dakikasında Nkoudou’nun sol çaprazdan yaptığı vuruşu kaleci Nordfeldt kornere çeldi.

Maçın 89. dakikasında Cenk Tosun, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi (0-2)

Maçın 90+4. dakikasında topla buluşan Cenk Tosun vuruşunda topu ağlara göndererek farkı üçe çıkardı (0-3) Maçta başka pozisyon olmadı.

CEVAP VER