Türkiye Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası Trabzon/Çaykara Haldizen Yaylası’nda 11-14 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Şampiyonaya ülkemizin farklı illerinden gelen toplam 61 sporcu katılım sağladı. Ödül töreninde konuşan  Federasyon Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, “Şampiyona sonucunda milli takım aday kadrosunun belirleneceğini, bu bölgenin dağ kayağı açısından önemli bir merkez haline getirmek istediklerini ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir eğitim protokolü imzaladıklarını böylece bölge halkına Dağ Kayağı eğitimleri vererek gelecekte bu bölgede yeni yarışmacı sporcuların olması için gayret edeceğiz.” dedi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na da ayrıca teşekkür eden Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Başar, “Genç sporcularımız Başkanımız Murat Zorluoğlu sayesinde buradan mutlu ayrılıyorlar. İlk defa bu bölgede yapılan etkinlikte bizleri yalnız bırakmadılar. Destek verdiler. Kendisine özellikle yürekten teşekkür etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca yarışmanın yapılmasında çok büyük emekleri olan hakem, iz açıcı ve antrenörlere de teşekkür etti.

Bu yıl şampiyonada en fazla madalya alan  sıralaması yapılarak bölge kupası da verildi. Bu kapsamda Erzurum birinci, Erzincan ikinci ve Kayseri bölgesi de üçüncülük aldı.

Yarışmada dereceye giren sporcular

BÜYÜK ERKEKLER

  1. Ali Osma
  2. Emirhan Koç
  3. Miraç Gülrak

BÜYÜK KADINLAR

  1. Yeliz Esen
  2. Gülşah Burcu Akpınar
  3. Dilara Yılmaz

U20 ERKEKLER

  1. Dorukan Kömür
  2. Ertuğrul Kaan
  3. Vahit Arıklı

U18 ERKEKLER

  1. Emirhan Karslı
  2. Emircan Akpınar
  3. Ahmet Uçgun

U16 ERKEKLER

  1. Emirhan Kars
  2. Batuhan Tayyar Kamçı
  3. Ahmet Tuğrul

U18 KADINLAR 

  1. Ceren Ziyalar
  2. Sultan Dolunay
  3. Sıla Demir

U16 KADINLAR

  1. Sueda Sultan Evci
  2. Aleyna Gümüş
  3. Rana Tandoğan

CEVAP VER