Süper ligin 19. Haftasında açılış maçı Gençlerbirliği ile Fatih Karagümrük arasındaydı.

Ev sahibi olan Ankara ekibi mücadeleyi 3-1 kaybetti.

İki takımın istatistikleri..

Fatih Karagümrük, Süper Lig’e merhaba dediğinden bu yana deplasman maçlarından  puan toplayamamıştı. Daha önce çıktığı mücadelelerde üstünlük sağladığı maçları kaybeden ve bu güne kadar üst üste 2 galibiyet dahi kazanamayan bir tablo sergileyen İstanbul ekibi Ankara’da Gençlerbirliği ile oynadığı maçta, deplasmanda 3 puanı ve art arda iki maçı kazanarak bu gidişata “dur” demesini bildi.

Gençlerbirliği 2017-18  sezonunda 1. Lig’e düşmesinin ve tekrar Süper Lig’e “merhaba” demesinin ardından İstanbul ekipleriyle verdiği mücadelelerde başarılı bir performans gösteremedi. Fatih Karagümrük maçı öncesinde yine İstanbul ekibi olan Galatasaray yenilgisini unutmak için sahaya çıkan kırmızı karalar istedikleri sonucu bulamadılar.

Maçın  özeti şöyleydi;

  1. dakikada penaltıdan attığı golle Biglia, Gençlerbirligi karşısında takımını öne geçirdi.
  2. dakikada Ndiaye, rakip yarı sahanın ortasından topu Toure’den kaparak, Ndao’ya gol pasını çıkarttı. Sağdan ceza sahasına giren Ndao, düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. Ankara ekibinin sahada yaptığı bireysel hatalarla maçın ilk yarısı Fatih Karagümrük’ün 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Gençlerbirliği maçın ikinci yarısında penaltı kazandı. Ndiaye’nin kendi ceza sahasında atılan bir ortaya elle müdahale ettiği gerekçesiyle maçın hakemi Ali Şansalan beyaz noktayı gösterdi.

  1. dakikada penaltıyı kullanan Piris da Motta, topu ağlara göndererek maçı 1-2 lik skora taşıdı. Bu penaltıdan sonra tempoyu arttıran Gençlerbirliği risk alarak tüm hatlarıyla rakip sahasına taşımaya çalışsa da kırmızı karalar istedikleri sonucu alamadılar.
  2. dakikada Ndao’nun sağ kanattan gönderdiği ortaya Sabo’nun kafa vuruşunda kaleci Nordfeldt  topu yumruklarıyla uzaklaştırdı. Kaleciden dönen top İstanbul ekibinden Jimmy Durmaz’a geldi ve ardından ceza sahası içerisindeki Sobiech’in topu ağlara göndermesiyle maç 1-3 lük bir skora ulaştı. Maçta başka bir gol olmayınca Fatih Karagümrük, sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı.

CEVAP VER