Havaş ve TAV İşletme Hizmetleri’nin yolcu ve ramp operasyonları ile lounge yönetimi konusunda işbirliğinde olduğu airBaltic, Skytrax tarafından Covid-19 güvenlik derecelendirmesinde 5 yıldız alan ilk havayolu oldu.

Letonya’nın önde gelen havayolu şirketi, aynı zamanda da Havaş ve TAV İşletme Hizmetleri’nin Riga Havalimanı’ndaki iş ortağı airBaltic, dünyanın en prestijli hava taşımacılığı derecelendirme kuruluşu olan Skytrax’tan 5 yıldızlı Covid-19 sertifikasını alan ilk havayolu şirketi oldu. Yolcu ve çalışan temas noktalarında Covid-19 önlemlerini değerlendirmek için yapılan kapsamlı denetimde, airBaltic hizmet ve prosedürlerinin yanı sıra Havaş’ın sunduğu check-in, yolcu kabul, kabin dezenfeksiyon hizmetleri ile TAV İşletme Hizmetleri tarafından işletilen özel yolcu salonlarında hijyen ve yemek hizmeti standartlarına öncelik verildi.

Havaş Genel Müdürü Mete Erna, ‘’İştirakimiz Havaş Latvia ile Riga Havalimanı’nda 2010 yılından beri airBaltic Havayolları’nın tam kapsamlı yer hizmetleri operasyonlarını üstleniyoruz. Uzun soluklu işbirliğimizde airBaltic ile uyumlu bir sinerji yakaladığımıza inanıyorum. airBaltic’in Skytrax’in Covid-19 güvenlik derecelendirmesinde 5 yıldız alan ilk havayolu seçilmesinde katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm iş ortaklarımızın, yeni normal ile değişen seyahat deneyimine ve sağlık güvenliği koşullarına uyumlanmasında üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz. Covid-19 salgınının ilk gününden itibaren, titizlikle uyguladığımız uluslararası havacılık otoritelerinin belirlediği sağlık standartlarını eksiksiz sürdürerek havayolu işbirliklerimizin güvenilir çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

TAV İşletme Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Güçlü Batkın ise bu başarının gurur verici olduğunu belirterek, iş ortakları airBaltic’e teşekkür etti. Batkın,“Kuzey Avrupa’nın önemli ülkeleri arasında yer alan Letonya’da airBaltic ile 10 yıldır güçlü bir işbirliği sürdürüyoruz. airBaltic ile bugüne kadar olduğu gibi Covid-19 sürecinde de hızlı ve çevik bir şekilde uyum sağlayarak, tüm önlemlerimizi yaptığımız içgörü çalışmaları ve uluslararası otoritelerin aldığı kararlar ışığında yeniden tasarladık.Lounge bölümümüzde personel eğitimleri ve hijyen kurallarına yönelik uygulamalara maksimum hassasiyet gösteriyoruz. Hazırladığımız Covid-19 Önlemleri Yönetmeliğimiz sayesinde, değişen koşullara kolay adaptasyon ve gerektiğinde hızlı müdahale etme imkanı sağlıyoruz.

Güvenli bir seyahat deneyimi için sağlık ve hijyen alanındaki önlemlerimizi 19’dan fazla ülkedeki 34 havalimanında 1000’den fazla çalışanımızla birlikte sunmaya devam ediyoruz.”

Güvenlik denetiminde kapsamlı bir değerlendirme

Aralık 2020’de düzenlenen Covid-19 güvenlik denetimi sırasında, Londra merkezli derecelendirme kuruluşu Skytrax, yolcu ve çalışan temas noktalarına odaklanarak airBaltic’in uyguladığı güvenlik kurallarının yanı sıra lounge ve gıda hijyeni, check-in, bagaj, transfer ve yolcu kabul süreçlerini de içeren kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Havaş, Riga’da airBaltic Havayolları’na yolcu ve bagaj işlemleri, ramp, uçak temizlik, de-icing dahil olmak üzere yolcu ve operasyon hizmetleri sunuyor.

CEVAP VER