Misli.com Sultanlar Ligi’nde erteleme maçına çıkan Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı, Ankara temsilcisi İlbank’ı 3-0 mağlup etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Eczacıbaşı VitrA, kısa sürede Yasemin’in etkili servisleriyle farkı açtı ve 12-3 ile teknik molaya önde girdi. Kaptan Boskovic ve Saliha’nın ataklarıyla seti 25-14 bitiren turuncu beyazlılar, bu sette toplam 3 blok sayısı ile oynadı.

İkinci sete İlbank takımı daha kontrollü başladı. Fakat Eczacıbaşı VitrA teknik mola sonrası dengeyi kendi lehine çevirerek seti 25-22 kazandı. Milli oyuncu Hande Baladın, hücumlarıyla setin dikkat çeken ismi oldu.

Üçüncü sette skordaki dengeyi bozan tekrardan kaptan Boskovic’in ataklarıydı. Teknik molaya 12-8 önde giren konuk ekip, sonrasında da rakibine şans tanımayarak maçı set vermeden sonlandırdı.

Karşılaşmanın en skorer ismi 18 sayıyla Tijana Boskovic olurken, Saliha 11 ve Hande 10 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Eczacıbaşı VitrA, ikinci erteleme maçında 27 Aralık Pazar günü, saat 18:00’da Beşiktaş’ı konuk edecek. Koronavirüs önlemleri kapsamında seyircilere kapalı olacak mücadele, TRT Spor 2 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Maç sonu yorumlar

Marco Motta:  “Bugün iyi servis atarak maç boyunca kontrolü elimizde tuttuk. Bu galibiyetten dolayı takımımı tebrik ederim.”

Nalan Ural: “Yılbaşından önceki erteleme maçlarımızdan birini tamamladık. Takımımızda sakatlıklar var, bu dönemin sakatlıkların iyileşmesi için önemli olacağını düşünüyoruz. Üst üste oynadığımız Şampiyonlar Ligi maçları sonrası, fiziksel olarak hazır olmadığımız bir dönemde Amerikalı oyuncularımızda, Chiaka’nın dizinde ve Jordan’ın omzunda bazı sakatlıklar oluştu. Bu nedenle diğer oyuncularımızla maçlarımıza devam ediyoruz, yeterli kadromuz da mevcut.”

Sladjana Mirkovic: “Sezon başından beri oyunumuza odaklanarak motivasyonumuzu hep yüksek tutmaya çalıştık. Erteleme maçlarımıza devam edeceğiz, Beşiktaş maçımızın ardından kısa bir yeni yıl aramız olacak. 2020’nin son deplasmanında galip gelmek bizim için önemliydi, arkadaşlarımı tebrik ediyorum.”

İlbank – Eczacıbaşı VitrA: 0-3

Salon: TVF Başkent Voleybol Salonu

Hakemler: Erkan Sarı, Ali Sarıkuzu.

İlbank: Birgül, Ceren, Yasemin, Ezgi, Jack, Mori, Ceren Önal (L), Ceren Çınar, Yaprak, Tuğçe.

Eczacıbaşı VitrA: Mirkovic, Hande, Yasemin, Boskovic, Saliha, Beyza, Simge (L), Merve.

Setler: 0-3 (14-25, 22-25, 20-25)

Süre: 76 dakika (22,27,27)

CEVAP VER