Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yaklaşık 7 önce yaralı halde getirilen eşek yavrusu (sıpa) Pekmez, sağlığına kavuştu. Barınaktaki köpeklerle dostluk kuran Pekmez, yeni evinde mutlu günler geçiriyor.  

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne tedavisi için geçici olarak getirilen Pekmez, artık ev sahibi oldu. Pekmez bundan sonra yaşamını barınakta sürdürecek. 

Beytepe Mahallesi’nde yaralı halde bulunan eşek yavrusu Pekmez, 7 aydır Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi görüyordu. Vitamin ve antibiyotik desteği ile yaraları iyileşen ve sağlığına kavuşan Pekmez için barınakta özel bir yaşam alanı oluşturuldu. 

KÖPEKLERLE DOST OLDU

Çalışanların ve barınağı ziyaret edenlerin maskotu Pekmez, köpeklerle olan dostluğunu geliştirdi. Barınakta bulunan iki köpekle yakın arkadaşlık kuran Pekmez ile ilgili konuşan barınak çalışanları, “Barınağımızda çok sayıda köpeğin bulunması ilk zamanlar Pekmez’in psikolojisini olumsuz etkiler diye düşünmüştük. Ancak zamanla aralarında gelişen dostluk bağı bizi de mutlu etti. Öyle ki Pekmez artık onlar gibi koşuyor, eğleniyor, sürekli kendini sevdirmeye çalışıyor” dedi.

CEVAP VER