Milli Anadolu Ankası – 2020 Tatbikatı; 26 Ekim – 6 Kasım 2020 tarihleri arasında Konya 3’ncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda milli unsurların katılımıyla devam ediyor.

Anadolu Ankası Tatbikatları 2009 yılından beri yılda iki dönem halinde Hv.K.K.lığı koordinatörlüğünde Konya’da düzenleniyor. Tatbikat, 2012 yılından itibaren bir dönemi millî, bir dönemi uluslararası olacak şekilde icra edilmeye başlandı.

GÖREVE HAZIRLIK SEVİYESİ EN ÜST DÜZEYDE TUTULACAK

Tatbikatın maksadı; Personel Kurtarma Harekâtı kapsamında komuta kontrol sürecini denemek ve geliştirmek, Personel Kurtarma Görev Kuvveti unsurlarının eğitim seviyelerini arttırmak, Hayatta Kalma ve Kaçma Kurtulma usulleriyle ilgili pilotların eğitim seviyelerini geliştirmek, müşterek ve/veya birleşik harekât kapsamında Yakın Hava Desteği (YHD), Dinamik Hedefleme (DH) ve Zamana Duyarlı Hedefleme (ZDH) gibi görevleri Personel Kurtarma görev senaryolarına dâhil ederek icra etmek ve katılımcılar arasındaki ortak çalışabilirliği artırarak göreve hazırlık seviyesini en üst düzeyde tutmaya devam etmek olarak belirlendi.

Tatbikata K.K.K.lığından bir arama/kurtarma timi, iki taarruz helikopteri (ATAK) ve bir genel maksat helikopteri; Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir arama/kurtarma timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından iki F-16, iki Cougar, bir arama/kurtarma uçağı (CN-235), bir havadan ihbar kontrol uçağı (E-7T), bir İHA (ANKA), iki arama/kurtarma timi, J.Gn.K.lığından bir arama/kurtarma timi, bir genel maksat helikopteri, Gnkur.Öz.Kuv.K.lığından bir arama/kurtarma timi, bir genel maksat helikopteri katılıyor.

Fotoğraf: KAYSERİ(MHA)

CEVAP VER