Brezilyalı uçak imalatçısı Embraer, bir Phenom 100EV ve bir Phenom 300E iş jetini iki ayrı Brezilyalı müşteriye teslim etti. Latin Amerika’daki 250. İş jetini teslim eden Embraer önemli bir kilometre taşına ulaşmış oldu.

Phenom 100EV, COVID-19 salgını sırasında önemli ticari operasyonları sürdürmek için uçağı seçen, adı açıklanmayan bir endüstriyel şirkete teslim edildi. Phenom 300E ise bir tarım ticareti şirketi olan AGROJEM’e teslim edildi.

Giriş seviyesi iş jeti olan Phenom 100EV düşük işletme ve bakım maliyetleriyle öne çıkıyor. Hafif jet sınıfındaki Phenom 300E ise 0.80 Mach hızı ile seyahatlerde önemli bir zaman tasarrufu sağlıyor.

PANDEMİ DÖNEMİNE UYGUN UÇAKLAR

Phenom jetleri, özellikle COVID-19 döneminde iş havacılığında öne çıkan uçaklar oldu. Yolcuları bir noktadan bir noktaya ulaştırmakla kalmayan Phenom’lar sağlıklı bir seyahat ortamı için çeşitli özelliklerle donatılmış durumda. Uçaklar, kabin içindeki havanın iki dakikada bir sirkülasyonunu sağlayan havalandırma sistemine sahip bulunuyor. İç mekânları ise mümkün olan en sağlıklı seyahat ortamı için düşük temas yüzeyleriyle tasarlanmış. Embraer ayrıca uçak iç mekânlarına uygulandığında yüzeylerde mikropların barınmasını sürekli olarak engelleyen önleyici bir kaplama sistemi olan MicroShield360’ın kullanımını test etmiş ve onaylamış durumda. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER