ABD Hava Muharebe Komutanlığı (Air Combat Command) komutanı General Mike Holmes, aktif görev savaş pilotu olarak son uçuşunu yaptı.

“Bir uçakta Form 8’e sahip olduğum ve hala kalifiye bir pilot olduğum ve son uçuşum için uygun olduğum uçağı uçurabildiğim gerçeğiyle gurur duyuyorum.” diyen Holmes, 24 Ağustos’taki son uçuşunu T-38 Talon’la Atlantik üzerinde gerçekleştirdi.

Virginia, Langley-Eustis Ortak Üssü’ne indiğinde itfaiye araçlarının su takıyla karşılanan Holmes, eşi Sara ve meslektaşları tarafından bir yangın hortumu ve şampanyayla ıslatıldı.

Hava Kuvvetlerinde 39 yıldan fazla hizmeti bulunan ve F-15A/B/C/D/E’de 530’dan fazla muharip uçuş saati de dâhil olmak üzere toplam 4 bin saatin üzerinde uçuşu bulunan Holmes, ayrıca T/AT-38, T-37 ve T-1A’yı uçurdu.

Son uçuşu için Hava Kuvvetlerinde F-16 Viper pilotu olan oğlu Yüzbaşı Wade Holmes’a karşı REDAIR/Aggressor destek görevinde uçan Holmes, “Yapmam gereken bu T-38 uçuşu ekstra bir hediye oldu ve her uçtuğumda tanrılardan bir tane çalıyorum.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Mike Holmes ve eşi Sara

CEVAP VER