ABD Hava Kuvvetlerine ait bir helikopter yerden açılan ateş sonucu isabet aldı. Virginia’da meydana gelen olayda bir mürettebat yaralandı, UH-1N Huey tipi helikopter acil iniş yaptı. Federal Soruşturma Bürosu FBI olayla ilgili soruşturma başlattı.

Helikopterin bulunduğu Maryland, Andrews Ortak Üssü’nden yapılan açıklamaya göre 1’nci Helikopter Filosuna ait UH-1N Huey helikopterinin mürettebatı Pazartesi günü yerel saatle 12.43’de Manassas’a acil iniş yapmak zorunda kaldığında rutin bir eğitim görevindeydi.

Olayla ilgili yapılan ilk açıklamada, “İlk bulgular, helikoptere bir merminin isabet ettiği,  bir mürettebatın hafif şekilde yaralandığı ve helikopterin hasar görmesine yol açtığı yönünde. Helikopter güvenli bir şekilde indi ve olay şu anda soruşturma altında.” denildi.

Huey’nin indiği yere yakın bir yerden bir helikoptere ateş edildiğini bildiren raporları inceledikten hemen sonra Federal Soruşturma Bürosu FBI, özel ajanlarını ve olay yeri inceleme ekibini Manassas Bölgesel Havaalanına gönderdi.

Yaşamını tehdit etmeyen bir yaralanmaya maruz kalan bir helikopter mürettebatının tedavi gördüğü ve ardından hastaneden taburcu edildiği açıklandı. Ayrıca, helikopterin federal ajanlar silahlı saldırı olayını araştırırken havaalanında kaldığı bildirildi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER