2020 Formula 1 şampiyonasının 4. yarışı olan Britanya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın oldu.

Sıralamalarda son seansa kadar öne çıkmayı başaramayan Hamilton, son seansta her iki turunda da en hızlı isim olmayı başardı.

Hamilton, 1:24.303’lük derecesiyle Silverstone pistindeki en hızlı tur rekorunu kırdı. Silverstone’da 7. pole pozisyonunu kazanan Hamilton, kariyerinin 91. pole zaferini elde etti.

3. Seans – Pole Hamilton’ın, Mercedes 1-2!

Sıralamaların 3. seansındaki ilk haklarda 1:24.616 ile geçici pole pozisyonu Lewis Hamilton’ın oldu. Pistin en hızlı tur derecesini elde eden Hamilton, böylece bu hafta sonu ilk defa diğer pilotların önüne geçti. Bottas ilk haklarda daha iyi bir turla gelirken son sektörde yavaş kaldı ve turun sonunda Hamilton’ın 0.150 saniye gerisindeydi.

Mercedes ve diğer takımlar arasındaki fark, son seansta tam manasıyla ortaya çıktı. İlk haklarda lider Hamilton ile 3. sıradaki Verstappen arasında tam olarak 1.147 sn fark oluştu. Verstappen’in arkasında Racing Point’ten Stroll yer alırken, onu Leclerc ve Vettel takip etti. Ferrari pilotlarının arkasında McLaren’dan Norris ve Sainz, onların arkasında ise Renault pilotları Ocon ve Ricciardo kendilerine yer buldular.

İkinci haklarda ön bölümde önemli değişiklik olmadı. Hamilton 1:24.303’lük derecesiyle 0.3 sn hızlandı.

Mercedes’in diğer pilotu Bottas, son hızlı turunun ilk sektöründe Hamilton’dan daha hızlıydı ancak 2. sektörde yavaş kaldı ve 0.3 saniye geride 2. sırayı elde etti.

Son haklarda Leclerc kısa süreliğine 3. sıraya yükselse de Verstappen kritik bir şekilde yeniden 3. sıraya yükselmeyi başardı. Onun arkasında Ferrari’den Leclerc yer aldı.

Kendi evinde yarışan pilotlardan olan McLaren pilotu Norris, son hakkında zaman turunu iyileştirerek 5. sıraya yükselirken Racing Point’ten Stroll 6., McLaren’dan Sainz 7. olabildi.

Renault pilotları Ricciardo ve Ocon son turlarında pozisyon kazandılar ve 8 ile 9. sıralarda yer aldılar.

Ferrari pilotu Vettel ilk turunda hızlı olsa da 2. turunda hatalar yaptı ve pist dışına taşarak yavaş kaldı ve turu silinince 10. sıraya gerilemekten kurtulamadı.

Britanya GP pazar günü 16:10’da başlayacak. (tr.motorsport.com)

CEVAP VER