Boeing, ABD Ordusu Özel Harekât Havacılık Komutanlığı (USASOAC) ile Philadelphia tesislerinde monte edeceği ilave dokuz MH-47G Blok II Chinook helikopteri için 265 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Bu sözleşmeyle birlikte Boeing, Özel Harekât Havacılık Komutanlığı için toplam 24 adet MH-47G Chinook helikopterini Blok II konfigürasyonuna yükseltecek.

MH-47G Blok II Chinook, filo genelinde performansı, verimliliği ve müşterekliği artıran yeni hafif yakıt muhafazalarına, yapısal olarak daha sert bir gövdeye, güçlendirilmiş aktarma organlarına ve kaldırma kapasitesinde 680 kg artış sağlayan gelişmiş kompozit rotor kanatlarına sahip.

İlki bu yıl teslim edilecek olan Blok II Chinook’lar, Orduya son derece zorlu görevler için önemli ölçüde yetenek artışı sağlayacak.

G-Modelinin ordu için kritik bir değer olduğunu söyleyen Boeing Başkan Yardımcısı ve H-47 program müdürü Andy Builta, “Ordu Özel Harekâtçılarının onu teslim etmemize güvenmesinden onur duyuyoruz.” dedi.

Mühendislik ve üretim geliştirme safhasındaki üç CH-47F Blok II helikopter ise halen Boeing’in Mesa, Arizona tesislerinde uçuş testlerinde kullanılıyor.

ABD Ordusu Özel Harekât Havacılık Komutanlığı (USASOAC) MH-47G Chinook helikopteri

ABD Ordusu, uzun vadede ABD Özel Harekât Komutanlığı için toplam 73 MH-47G Chinook’u ve ordudaki 465 konvansiyonel F-model Chinook’u Blok II konfigürasyonuna yükseltmeyi planlıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER