ABD Ordusu dışında V-22 yeteneklerine sahip ilk uluslararası operatör olan Japonya Kara Öz Savunma Gücü (JGSDF) tiltrotoru Bell Boeing’den teslim aldı. 10 Temmuz’da düzenlenen teslimat töreni Camp Kisarazu’da gerçekleştirildi.   

Önemli bir kilometre taşına işaret eden bu teslimat, Osprey’in en zorlu çalışma ortamlarında, en zorlu görevleri yerine getirme yeteneği sayesinde JGSDF için mümkün olanları yeniden şekillendirecek.

Geleneksel rotor taşıtları veya sabit kanatlı uçaklarla mümkün olmayan birden fazla görevi yerine getirerek görev verimliliğini artıracak olan V-22 lojistik maliyetlerini de azaltacak.

Özel bir iletişim sistemiyle benzersiz bir yapılandırmaya sahip olan deniz tasarımlı Osprey, korozyona karşı dayanıklılığı ve uzun süreli bakım maliyetlerini azaltmasıyla ön plana çıkıyor.

ABD Deniz Piyadeleri, Deniz Kuvvetleri ve Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu yeteneklere kavuşan JGSDF ekibi ilk V-22’yi teslim almadan önce gerekli yeterliliği kazanmak için geçen ay ABD Deniz Piyadelerinden eğitim aldı.

500 binden fazla uçuş saati ve savaşta kanıtlanmış görev başarısıyla askeri havacılıkta en çok talep gören platformlardan biri olan V-22; personel, malzeme ve teçhizatın taşınması, insani yardım ve arama kurtarma misyonlarını yerine getirebiliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER