Filonun taşıma işlerinde kullanılan eski C-130T uçağını emekli eden ABD Deniz Kuvvetleri Blue Angels akrobasi ekibinin 2019 yılında İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF)’tan satın alınan ve İngiltere’de yeniden yapılandırılan uçağı eskisinden biraz farklı bir renk şemasına kavuştu.

Burun kısmı Blue Angels F/A-18’lere benzer şekilde altın sarısı renge boyanan uçakta, önceki C-130T’de kullanılan şemanın aksine yan kısımlarında tek bir kalın şerit yerine altın sarısı iki şerit bulunuyor. Uçağın ikonik beyaz üst kısmı ise gözyaşı damlası tasarımıyla değiştirildi. Yapılan değişikliklerden biri de takım adının mavi yerine altın sarısı harflerle yazılmış olması.

Marshall Havacılık ve Savunma Grubu’nun Cambridge City Havalimanı’ndaki tesisinde son uygunluk kontrollerinden geçen yeni Şişman Albert (Fat Albert) C-130J Hercules’i almak üzere İngiltere’de bulunan Mavi Melekler ekibinin pilotları ABD’ye Atlantik ötesi uçuşu tamamlamadan önce önümüzdeki birkaç hafta içinde uçak sisteminin operasyonel kontrolünü ve fonksiyonel bir kontrol uçuşunu içeren bir dizi bakım testi yapacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER