Millî Savunma Bakanı Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gitti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Millî Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’nin yanı sıra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı ziyarette, Bakanları ve Komutanları 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında Vali Şehmus Günaydın ve diğer yetkililer karşıladı.

Üs Komutanlığında aldıkları brifingin ardından üç bakan ve TSK komuta kademesi, A400M uçağının bakım ve retrofit çalışmalarını yerinde incelemek üzere uçak hangarına geçti.

Burada 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen brifingin ardından Bakanlar Akar, Varank ve Karaismailoğlu, bakımı yapılan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir A400M uçağında incelemelerde bulundu.

“Uçan Kale” olarak nitelendirilen A400M uçağının kokpitine çıkarak çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakanlar, yapımı devam eden A400M uçaklarının hangar alanında da incelemelerde bulundu.

CEVAP VER