Ankara’da meydana gelen kazada test uçuşundaki Hürkuş uçağı Beypazarı yakınlarında düştü. Pilotlar fırlatma koltuğu ile uçağı terk etti. Pilotların durumun iyi olduğu açıklandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’nden (TUSAŞ) yapılan açıklamada kazanın 12.30 sıralarında meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, “Bugün saat 12.30 sıralarında test uçuşu yapan Hürkuş uçağımız Ankara Beypazarı bölgesinde kaza geçirmiştir.

Uçakta bulunan 2 pilotumuzun sağlık durumları iyi olup, kontrol amaçlı hastaneye sevk edilmiştir.

Olayla ilgili incelemeler devam etmekte olup, kaza nedeni yapılacak araştırma sonucunda belli olacaktır.” denildi. (tolgaozbek.com)

C4Defence’den alınan bilgilere göre arka koltuktaki TUSAŞ Uçuşlardan Sorumlu Başkanı Hüseyin Fazla’yı Sağlık Bakanlığı’na bağlı helikopter kurtarırken, ön koltukta bulunan Kara Havacılık kökenli E-2 pilotu Kerem Satıcı’yı ise Hava Kuvvetleri hastaneye götürdü. Pilotların durumunun iyi olduğu bildirildi.

Hürkuş “İt Dalaşı” testindeydi

Beypazarı yakınlarında gerçekleşen kaza öncesinde iki Hürkuş-B uçağı havada idi. Diğer Hürkuş uçağında pilot Murat Özpala uçuyordu. İki uçak havada it dalaşı tabir edilen hava hava muharebesi için test yapıyordu. İki uçak bu denemeler için yüksek manevra içeren süreçten geçiyordu. Bu sırada arkadaki ikinci uçak şimdilik bilinmeyen bir nedenle anormal duruma geçti ve pilotlar Martin Baker fırlatma iskemlelerini kullanarak uçaktan atladı.

HÜRKUŞ HABERİNİ DÜNYAYA HABEROLA DUYURDU

CEVAP VER